Ar saugiai išleidi vaiką prie mokyklos?

Balandžio 18 – 20 dienomis, ryto laiku nuo 7.30 val. iki 8.30 val., Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus bendruomenės pareigūnės kartu su Reagavimo skyriaus pareigūnais prie Trakų rajone esančių mokyklų ir ikimokyklinio ugdymo įstaigų vykdė saugaus eismo tikslinę policinę prevencinę priemonę ,,Ar saugiai išleidi vaiką prie mokyklos?“. Rytais prie kai kurių mokyklų dažnai būna didelis srautas tėvelių automobiliais atvežančių savo atžalas į mokyklą. Pareigūnai stebėjo mokyklų prieigas ir kaip atvežami, ir iš transporto priemonių išleidžiami vaikai. Kai kurie tėveliai nesumąsto iš automobilio vaikus išleisdami į važiuojamąją kelio dalį – ar tikrai išlipant jų atžalai saugu? Pareigūnui įspėjus, kad taip išleisti vaiką yra pavojinga, pastarieji dažnai nustebę perklausia „Ar tikrai aš išleidau vaiką į važiuojamąją kelio dalį?“. Vykdant šią priemonę, Trakų policijos pareigūnai pastebėjo, kad prevencinė akcija tikrai veiksminga – tėvai vieną kartą įspėti ar paraginti, bei atkreipti į tai dėmesio – nekartoja darytų klaidų ir ryto sumaištyje daugiau skiria laiko ir dėmesio į mokyklą išleidžiamų vaikų saugumui.

Plačiau skaitykite: https://vilnius.policija.lrv.lt/lt/naujienos/vilniaus-apskrityje-policija-stebes-ar-saugiai-isleidziami-vaikai-prie-mokyklos
Nuskaičius QR kodą pateksite į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato tinklalapį, kur rasite daug naudingų patarimų tėveliams ir vaikams.

 

Šaltinis: Lietuvos policija

Naujienos iš interneto