VSAT Velykos – su pasieniečio darbo prieskoniu

Senovėje tikėta, kad margučiu parodomas ne tik dėmesys, bet siunčiamas ir archajiškais simboliais užkoduotas palinkėjimas patiems brangiausiems. Laukiant gražiausios pavasario šventės, Valstybės sienos apsaugos tarnybos Vilniaus pasienio rinktinė paskelbė konkursą ,,Mano pasienietiškas kūrinys Velykoms”.

Dauguma darbų – žvilgsnis į Velykų šventę per profesijos prizmę: „Migruojančios Velykos“, „Pavasaris užkardoje“, „Ėjau…sutikau…mešką…ups!!!“, „Siensargių Velykos“… Žemiau matyti Vilniaus pasienio rinktinės pasienio užkardų ir skyrių pareigūnų darbai. Tai suteikė įstaigai pavasarinio džiaugsmo, spalvų ir gyvybingumo. Iki smulkmenų apgalvoti margučiai įrodo, kad Vilniaus pasienio rinktinė tradiciškai šv. Velykas sutiks originaliai ir kūrybiškai. Išradingiausi kompozicijų autoriai nominuoti:

Geriausiomis tarnybos pristatymo kompozicijomis pripažinti Sienos kontrolės skyriaus specialisto Rolando Baltrūno kūrinys „Biometrinis sienų saugumas”:

Ir Sienos kontrolės skyriaus vyresniosios specialistės Dženetos Ramanauskienės Velykos: ,,Ei ,zuiki, juk mes lapkričio 4 buvom abu Pavoverėje, lipk iš tos eglės, vėl varom ten,- daužysim kiaušinius!

(aut. pastaba – įvykis paremtas tikrais faktais – VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Pavoverės pasienio užkardoje 2022-11-04 fiksuotas toks susitikimas ir kiškio drąsa meškos atžvilgiu).

Už pasienio reprezentavimą nominacija atiteko Puškų pasienio užkardos jaun. specialistui Ramūnui Korsakui „Pasieniečių velykiniai nuotykiai“:

Pavoverės pasienio užkardos jaun. specialistui Virgilijui Čeponiui ,,Biurokratinės Velykos”:

Lavoriškių pasienio užkardos pareigūnų realiu laiku pastebėtiems neteisėtų migrantų situacijos kadrams (autoriai – Lavoriškių pasienio užkardos vyriausioji specialistė Gintarė Miknevičienė ir jaunesnioji specialistė Diana Seliūginienė).

 

Už tautiškumą ir originalumą – Vilniaus pasienio rinktinės Migracijos skyriaus specialistei Beatai Buračevskajai.

Ir ačiū visiems dalyvavusiems už sukurtą velykinę nuotaiką – Švenčionių pasienio užkardai ir jaunesniajai specialistei Vaidai Šavdinienei:

VSAT Dokumentų skyriaus vyriausiajai specialistei Ingai Bernackienei:

Pavoverės pasienio užkardos vyriausiajai specialistei Linai Urbonienei:

Puškų pasienio užkardos jaunesniajai specialistei Ingridai Žiliukienei:

ir Lavoriškių pasienio užkardai:

Velykų nuotaika kurta jau nuo kovo 22-osios, kuomet į Vilniaus pasienio rinktinę ėmė plaukti kompozicijos iš visų rinktinės pasienio užkardų. Tegul šv. Velykos ir bundanti gamta atneša šviesą ir šilumą Jūsų mintims. Tegul geros idėjos įveikia visus barjerus 🙂

 

Su saulėtais linkėjimais –

Vilniaus pasienio rinktinės kolektyvas

 

Naujienos iš interneto