Lentvario bibliotekoje pristatytos prenumeruojamos duomenų bazės

„Medijų ir informacinis raštingumas“ (plačiau –https://mirkt.bibliotekavisiems.lt/), kuriuo padėsime lankytojams atpažinti netikras naujienas, ugdysime, mokinsime naudotis medijomis ir kitais informacijos šaltiniais.

Lentvario miesto bibliotekoje įvyko prenumeruojamų duomenų bazių pristatymas. Trakų viešoji biblioteka prenumeruoja 15min MAX, Delfi+, EBSCO Publishing, Infolex duomenų bazes. Jas pristatyti atvyko Trakų viešosios bibliotekos vyr. bibliografė Akvilė Narbutienė. Pristatyme dalyvavo Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazistai su informacinių technologijų mokytojomis Miroslava Aziulevičiene ir Jovita Širvyte. Renginio metu edukatorė pasakojo apie duomenų bazes ir paaiškino, kaip jomis naudotis. Lietuvos portalų bazėmis galima naudotis tik atvykus į biblioteką, kur darbuotojas suves prisijungimo duomenis. Jos patrauklios tuo, kad ten informacija yra platesnė, straipsniai išsamūs ir informatyvūs. Taip pat visos naujienos publikuojamos be jokių reklamų. Informacija duomenų bazėje EBSCO Publishing pateikiama anglų kalba (arba kitomis pasirinktomis užsienio kalbomis) ir apima įvairias mokslo sritis. Šios bazės prisijungimai nėra ribojami. Duomenų bazė Infolex – teisinės informacijos paieškos sistema, kurioje pateikiami Lietuvos Respublikos teisės aktai ir teismų praktika. Čia galite atlikti Lietuvos Respublikos valstybinių institucijų norminių teisės aktų paiešką, susipažinti su Lietuvos teismų praktika administracinėse, civilinėse, baudžiamosiose bylose, Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimais ir kt. teisinių aktų sprendimais. Visada rasite pačius naujausius teisinių aktų pakeitimus. Prie šios bazės prisijungimas yra ribojamas.

Pristatymui baigiantis gimnazistai galėjo pasitikrinti žinias trumpoje viktorinoje „Skaitmeniniai įgūdžiai“. Į daugelį klausimų jie atsakė teisingai, jeigu klydo, tai greitai bandė pasitaisyti. Prie atsakymų buvo nuorodos, kur galima rasti platesnę informaciją.

Kviečiame pasinaudoti bibliotekos teikiamomis prenumeruojamomis duomenų bazėmis: https://www.trakubiblioteka.lt/lt/paslaugos/duomenu-bazes/13

Dalia BAGDŽIUVIENĖ,

Trakų viešosios bibliotekos Lentvario padalinio vyr. bibliotekininkė

Naujienos iš interneto