Vilniaus pasienio rinktinėje – šventinis Kovo 11-osios minėjimas su signataro M. Laurinkaus įžvalgomis ir atlikėjos G. Lileikaitės-Pavilionės dainomis

Minint Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, rinktinės vadas Darius Škarnulis pasveikino pasieniečius ir svečius su artėjančia švente, priminė šios istorinės datos svarbą

Ketvirtadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga vyko minėjimas – šventinis koncertas. Su Vilniaus rinktinės pasieniečiais susitiko garbūs svečiai – šiuolaikinės Lietuvos istorijos kūrėjas – Kovo 11-osios Nepriklausomybės Akto signataras Mečys Laurinkus ir operos solistė Gabrielė Lileikaitė – Pavilionė.

Minint Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, rinktinės vadas Darius Škarnulis pasveikino pasieniečius ir svečius su artėjančia švente, priminė šios istorinės datos svarbą.

Renginio metu iškilios šventės proga už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą bei kitus nuopelnus buvo paskatinti ir apdovanoti nusipelnę pareigūnai.

Kovo 11- oji – tai diena, kai daugelio iš mūsų širdis užplūsta džiaugsmas, diena kai po ilgų metų buvo atkurta Lietuvos Nepriklausomybė. Kovo 11-ąją nuo kitų svarbių istorinių Lietuvos datų skiria tai, kad ši šventė turi daug gyvų liudininkų, buvusių įvykių centre, vienas jų – Mečys Laurinkus 1990 m. kovo 11 d. balsavęs už Lietuvos Respublikos Aktą „Dėl Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo“.

Renginio metu savo įžvalgomis dalinosi Lietuvos politikos ir visuomenės veikėjas, diplomatas, Kovo 11-osios Nepriklausomybės Akto signataras –  Mečys Laurinkus. Laurinkus yra ir pirmasis Valstybės saugumo departamento vadovas (1990 m. kovo 26 d. – 1991 m. kovo 19 d.), nuo 1998-ųjų  taip pat šešetą metų vadovavo VSD. Buvo paskirtas Lietuvos ambasadoriumi Ispanijos Karalystėje ir Gruzijoje.

Signataras, vienas iš modernios Lietuvos istorijos kūrėjų – Mečys Laurinkus dalijosi savo prisiminimais ir įžvalgomis apie Lietuvos istoriją ir jos atkūrimą, skaitė pranešimą apie Kovo 11-osios reikšmę Lietuvos valstybingumo raidoje, pateikė įdomių faktų. Skatino kiekvieną iš susirinkusiųjų pergalvoti savo santykį su valstybe, su jos istorija, su jos praeitimi ir ateitimi. Susitikimą pagyvino signataro įdomūs ir netikėti prisiminimai iš tų dienų.

Minėjimą vainikavo gražus koncertas. Savo muzikinę programą dovanojo dainininkė operos solistė Gabrielė Lileikaitė-Pavilionė, atlikusi populiarias patriotines dainas – ,,Laisvė”, ,,Tai gražiai mane augino”, ir ,,Dėl tos dainos“. Atlikėja studijuoja vokalą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, dalyvauja įvairiuose televizijos projektuose.

Vilniaus pasienio rinktinės vadas dėkojo svečiams ir atlikėjams už skirtą laiką, visiems linkėjo geros šventinės nuotaikos artėjančios Kovo 11-osios proga.

Dangus virš mūsų ir mumyse – yra mūsų ryšys.

Žemė, ant kurios stovime, – yra mūsų ryšys.

Istorija, į kurią remiamės, – yra mūsų ryšys.

Kalba, kuria pabučiuojame vienas kitą, – yra mūsų ryšys.

Laisvė, kuri vaikšto tarp mūsų, – yra mūsų ryšys.

Tegyvuoja jaunoji Lietuva! (Justinas Marcinkevičius).

VSAT Vilniaus pasienio rinktinės informacija

Naujienos iš interneto