Tvarus siuntų pakavimas: į ką atkreipti dėmesį?

Pakavimo medžiagos (nuotr. Pexels, Ketut Subiyanto)

Ruošiantis išsiųsti siuntas, svarbu ne tik tinkamai užrašyti adresato duomenis, bet ir saugiai jas supakuoti, kad viduje esantys daiktai nebūtų pažeisti. Tačiau ar žinojote, kad tai galima padaryti naudojant medžiagas ir pakavimo būdus, kurie yra mažiau kenksmingi aplinkai? Patarimais, į ką atsižvelgti pakuojant siuntas tvariau, dalinamės žemiau tekste.

Mažesnis siuntos dydis

Vienas iš būdų prisidėti prie gamtos tausojimo siunčiant tvariai supakuotas siuntas – rinktis kiek įmanoma mažesnio dydžio pakuotę. Žinoma, iš pradžių gali kiek užtrukti jos paieškos, bet tokiu būdu sumažinamos ir siuntimo išlaidos, ir medžiagų sąnaudos. Taip yra todėl, nes reikia mažiau tūrio užpildo medžiagos, be to, mažesnio dydžio siuntoms taikomos mažesnės pervežimo kainos.

Vieno tipo medžiagos pakuotė

Renkantis pakuotę siuntoms, pirmenybę reikėtų teikti pakuotėms, pagamintoms iš vieno tipo medžiagos, pavyzdžiui, popieriaus ar vienos rūšies plastiko. Kitu atveju siuntos pakuotė negalės būti perdirbta, nes skirtingų medžiagų sluoksnių neįmanomą atskirti. Pastebėjimas: nedideli mišrių medžiagų kiekiai (pavyzdžiui, lipni juostelė ant popieriaus) nepašalina galimybės perdirbti pakuotės.

Kompostuojama pakuotė

Kompostuojamos pakuotės greitai suyra, jas galima kompostuoti namuose arba komerciniais tikslais. Medžiaga, iš kurios gaminamos šio tipo pakuotės, dažniausiai yra augalinis polimeras, kuris lengvai suyra komposte. Kompostuojamos pakuotės buitinėmis sąlygomis dažniausiai suyra per 180 dienų. Tad tai yra puikus pasirinkimas norintiems tausoti gamtą.

Perdirbtos pakavimo medžiagos

Dar viena rekomendacija – rinktis tokias pakuotes, kurios yra pagamintos iš perdirbtų medžiagų. Pavyzdžiui, tai gali būti pakuotė, pagaminta iš perdirbtų vienkartinių maišelių ar butelių. Tokio tipo plastikas yra apdorojamas ir vėl paruošiamas naudojimui kaip pakavimo priemonė. Viena populiariausiu perdirbtų medžiagų yra kartonas. Jis gaminamas iš panaudotos popieriaus masės. Kartonas yra lengvas ir paprastai pjaustomas bei formuojamas, todėl puikiai tinka pakavimo dėžėms. Jei ieškote tokios ar kitos tinkamos pakavimo medžiagos savo siuntiniams, spauskite čia: https://www.biurogidas.lt/pakavimo-reikmenys.

Straipsnyje paminėjome tik keturis pagrindinius tvaraus siuntų pakavimo būdus, tačiau jų galima rasti dar daugiau. Tad belieka jums ar jūsų įmonei nuspręsti, koks tvaraus pakavimo būdas labiausiai tinka, ir pritaikyti jį siunčiant savo siuntas.

 

PR

Naujienos iš interneto