Vaikiški kilimai – praktiškas pasirinkimas visiems auginantiems vaikus

Vaikų kambarys – atskiras pasaulis. Viskas tokiame kambaryje kuria jaukią, saugią ir lavinančią aplinką vaikui. Šiandien pakalbėsime apie būtina aksesuarą kiekvieno vaiko kambaryje, t. y., vaikišką kilimą bei jo skiriamuosius bruožus ir gerąsias savybes.

Ryškios spalvos bei žaismingi ir lavinantys raštai – vaikiškų kilimų skiriamasis ženklas

Pastelinės, ramios kilimų spalvos labai dažnai patinka tėveliams, o štai jų atžaloms norisi ryškesnių, kartais net „rėkiančių“ spalvų. Išraiškingos bei ryškios spalvos yra vienas iš vaikams skirtų kilimų skiriamųjų bruožų. Kilimas vaikų kambaryje yra ne tik interjero detalė, šiluma basoms pėdutėms, bet ir puiki žaidimų aikštelė. Tokie žaidimų kilimai vaikams padeda paįvairinti žaidimus mašinėlėmis, kai yra „skriejama“ kilimuose „išraižytomis“ gatvėmis. Šie kilimai pasitarnauja ir kaip „futbolo aikštelės“, ir kaip puikus pagrindas, šokinėjant „klases“, ir kt. Vaikiški kilimai yra iš tiesų žaismingi. Minėtą žaismingumą kuria įvairūs raštai, vaizduojantis gyvūnus, visatą, povandeninį pasaulį ar visą plačiąją visatą.

Didžiulis minkštumas – dar viena savybė, būdinga vaikiškiems kilimams

Praktiškai visi vaikų kambariams skirti kilimai pasižymi stulbinamu minkštumu ir švelnumu. Ši jų savybė, tiesą sakant, yra būtina, nes kilimas vaikų kambaryje ne tik padeda vaikui nesušalti, žaidžiant ant grindų, bet ir neužsigauti pargriuvus. O tokios „bėdos“, augant vaikams, kaip žinia, yra tikrai labai dažnos.

Didžiulis tvirtumas – savybė, kuria pasižymi visi vaikiški kilimai

Vaikiškas kilimas be jokios abejonės yra tas funkcionalus namų aksesuaras, kuris „dirba“ daugiausiai, todėl patvarumas ir tvirtumas jiems yra būtinas. Tokie kilimai ilgai nepraranda savo puikios išvaizdos net ir labai aktyviai juos mindžiojant ir trypiant. Šie kilimai taip pat puikiai sugeria garsus, užtikrina vaikų kambaryje esančios grindų dangos apsaugą ir t. t.

Vaikiški kilimai yra gaminami iš medžiagų, nesukeliančių alergijos

Hipoalergiškumas yra būtina vaikiškų kilimų savybė. Tokie kilimai taip pat yra atsparūs purvui bei dėmėms. Šias savybes puikiai užtikrina sintetiniai pluoštai (poliamidas, poliesteris ir polipropilenas), iš kurių ir yra gaminami vaikų kambariams skirti kilimai.

 

PR

Naujienos iš interneto