Virtualios realybės filmas „Angelų takais“ atvyksta į Trakus!

Virtualios realybės filmas kviečia VR erdvėje leistis į pažintį su 60 tiek labai žinomų ir lengvai atpažįstamų, tiek rečiau matomų lietuvių dailininko M. K. Čiurlionio paveikslų: „Ramybe“, „Angelėliais“, „Aukuru“, „Angelu“, „Žinia“, „Saule“.

Viso filmo metu aplinka reaguoja į žiūrovo žvilgsnį. Atidus žiūrovo aplinkos stebėjimas keičia ir praturtina aplinką, priartindamas ją prie originalių M. K. Čiurlionio paveikslų.

„Įgyvendinant šią patirtį buvo svarbu ne tik perkelti paveikslus į virtualią realybę, bet ir perteikti emocinę pusę: pasiekti, kad žiūrovas patirtų tai, ką menininkas norėjo perduoti savo kūryba. Interaktyviai patirčiai sukurti panaudota net 60 paveikslų (žymiausi ir labiausiai pastebimi „Ramybė“, „Angelėliai“, „Aukuras“, „Angelas“, „Žinia“, „Saulė“…), kai kurių – tik fragmentai: aplinka, objektai, detalės, šviesos, dangus, žemė. Bekuriant VR filmą, praleidžiant daug laiko ties menininko darbais niekada nebūdavo nuobodu ar sunku – pajusdavai teigiamos energijos antplūdį. „Ne veltui, pamačiusieji filmą sako: noriu grįžti, buvo gera“ – K. Buožytė ir V. Žukas

Filmo seansai vyks vasario 14 d., 10–19 val. Trakų viešojoje bibliotekoje, Vytauto g. 69, Trakai.

Bilieto kaina – 15 Eur suaugusiems, 10 Eur senjorams ir moksleiviams.

Registracija: https://angelutakais.lt/polietuva/

Įsigyti bilietus galėsite ir be registracijos, seanso dieną atvykę į biblioteką. Tačiau tokiu atveju gali tekti palaukti eilėje.

Filmo trukmė – 25 min.

Filmo režisierė – K. Buožytė

Filmo prodiuseris – V. Žukas

Organizatorius – VR Spot

Plačiau apie filmą: www.trakubiblioteka.lt

Naujienos iš interneto