Namo statybos – kokie pagrindiniai statybų etapai?

Nuotekų įrengimas (nuotr. Pexels, Andrea Piacquadio)

Kiekvienas norime gyventi praktiškai įrengtame būste, todėl prieš pradedami namo statybas, turime apgalvoti net pačias smulkiausias detales. Čia svarbu pasirinkti patikimą statybų rangovą, kuris užtikrins sklandų ir kokybišką statybos darbų atlikimą, atitinkantį keliamus lūkesčius. Šiame straipsnyje aptarsime pirmuosius ir kone svarbiausius namo statybos etapus.

Namo projektas

Vienas svarbiausių statybos etapų – būsto projektavimas. Prieš kreipiantis į profesionalus, svarbu turėti bent preliminarią būsto viziją. Šiame etape patariama ieškoti idėjų internete ir kurti koliažus, kurie leis atpažinti norimą stilių, erdvių dydį ir kitas detales.

Taip pat reikia įvertinti ir finansines galimybes, nes nuo to priklausys tiek architektūriniai, tiek dizaino sprendimai. Žinoma, reikia turėti omenyje, kad finansinės išlaidos statybų eigoje gali kisti. Be to, būtina pasiruošti reikalingus dokumentus esamos situacijos įvertinimui. Paruoškite sklypo registrų centro išrašą, kadastrinį sklypo planą ir detalų teritorijos planą, jeigu toks buvo parengtas.

Komunikacijų įvadai ir išvedimai

Turint reikiamus dokumentus ir atlikus žemės darbus, pereinama prie pamatų įrengimo. Šiame etape taip pat pasirūpinama ir pagrindinių komunikacijų įvadais ir išvedimais. Pavyzdžiui, atliekamas vandentiekio, elektros ir interneto ryšio instaliavimas bei kanalizacijos įrengimas.

Pastaruoju atveju, jeigu namas statomas už miesto ribų ir nėra galimybės prisijungti prie centralizuotos nuotekų tvarkymo sistemos, nuotekomis reikia pasirūpinti savarankiškai. Atsižvelgiant į tai, patariama kreiptis į valymo įrenginių gamintojus, kurie užtikrins, kad nuotekų įrengimas vyktų sklandžiai ir kokybiškai. Profesionalūs darbuotojai ne tik suteiks naudingos informacijos, bet ir paruoš techninį projektą.

Sienų ir stogo įrengimas

Priklausomai nuo individualių poreikių, statant sienas, gali būti tiek mūrijami blokeliai arba plytos, tiek montuojami skydai arba sukamas sienų karkasas. Taip pat sienas galima statyti ir iš rąstų. Be to, kuriant būsto viziją, galima rinktis iš dviejų stogo tipų, t. y., šlaitinio ir plokščio. Esant plačiam pasirinkimui, statybų rangovas, atsižvelgęs į asmeninius poreikius, pasiūlys tinkamiausią variantą.

Tai vieni iš pirmųjų būsto statybų etapų, kuriems būtina skirti pakankamai dėmesio. Nuo to priklausys namo ilgaamžiškumas. Čia svarbiausia kreiptis į savo srities profesionalus, kurie suteiks visą naudingą informaciją ir padės apsispręsti priimant svarbius sprendimus.

 

PR

Naujienos iš interneto