3 baimės, susijusios su internetiniu verslu

https://www.iv.lt/talpinimo-planai/
Nuotr. „Interneto vizija“

Internetas jau seniai pakeitė požiūrį į verslą ir suteikė neįtikėtinas galimybes jį kurti bei vystyti. Kuo toliau, tuo daugiau žmonių susižavi internetinio verslo idėja. Prognozuojama, kad 2023 metais pasaulinės elektroninės prekybos mastas tik dar labiau didės, o jos pardavimai visame pasaulyje pasieks 6,3 trilijono JAV dolerių. Skamba perspektyviai, tiesa? Visgi net ir turėdami gerą internetinio verslo idėją, ne visi ryžtasi jį pradėti. To priežastis – įvairios baimės. Taigi, kokios jos?

1. Nesėkmės baimė

Viena dažniausių baimių, pradedant bet kokią naują veiklą, taip pat ir internetinį verslą, yra nesėkmės baimė. Tačiau svarbu suvokti, kad kiekviena nesėkmė gali suteikti neįkainojamą pamoką, kurią išmokę, galite tapti stipresniais. Žinoma, tokio suvokimo ne visada pakanka. Taigi, kaip įveikti nesėkmės baimę? Yra keletas būdų, kaip tai padaryti.

Visų pirma pabandykite įsivaizduoti blogiausius įmanomus scenarijus, kad galėtumėte jiems iš anksto pasiruošti. Tačiau stenkitės vengti negatyvaus mąstymo. Kiekvienu atveju sugalvokite konkretų sprendimą. Antra – įsitikinkite, kad turite atsarginių planų. Pavyzdžiui, tai gali būti grįžimas prie ankstesnio darbo, naujos karjeros pradžia ar panašiai. Taip, net ir įvykus nesėkmei, žinosite, ko imtis toliau. Galiausiai prisiminkite, kad internetinio verslo žlugimas nėra pasaulio pabaiga. Daugeliui žmonių jo nepavyksta sėkmingai išvystyti iš pirmo karto. Net jei taip atsitiks ir jums, turėdami atsarginių planų, tikrai nepražūsite.

2. Konkurencijos baimė

Ne vieną, galvojantį apie internetinį verslą, stabdo konkurencijos baimė. Atrodo, kad yra tiek daug žmonių, kurie tuo užsiima jau ilgą laiką ir yra kur kas geresni. Kyla įvairios abejonės: ką galite padaryti geriau už juos, kuo esate kitokie? Tačiau tiesa ta, kad jūs neprivalote iš karto būti geriausi. Juk tai tik pirmieji jūsų žingsniai! Žvelkite į savo konkurentus kaip į mokytojus, o ne priešus. Taip pradedant bet kokią naują veiklą, nesvarbu, tai būtų internetinis verslas ar kažkas kito, jūsų nekaustys konkurencijos baimė.

3. Baimė, kad neužteks pinigų

Dažnai galvojama, kad internetiniam verslui reikia didelių investicijų. Todėl bijoma jį pradėti. Tačiau tiesa ta, kad daugelį internetinių verslų galima pradėti be didelių investicijų. Pavyzdžiui, naudodamiesi „WordPress“, svetainę galite susikurti nemokamai. O norimą jos adresą (domeną) ir svetainės veikimui būtiną talpinimo (hostingo) planą įsigysite pakankamai nebrangiai. Tuo jau dabar galite įsitikinti ir patys, apsilankę svetainių talpinimo paslaugų teikėjo Interneto vizija svetainėje. Čia hostingo planams taikomos įvairios nuolaidos, domenams – taip pat. Taigi, įsigijus šias paslaugas su nuolaida, internetinio verslo pradžia tikrai nebus finansiškai skausminga.

Jei tokios baimės iki šiol kamavo ir jus, tikimės, kad šis straipsnis bus tarsi padrąsinimas. Natūralu, kad galvojant apie naują veiklą, galvoje kyla įvairios abejonės. Tačiau tinkamai nusiteikus, išsikėlus aiškius tikslus ir pasiruošus įvairiems galimiems scenarijams, jas įveikti tampa kur kas lengviau.

PR

Naujienos iš interneto