Išskirtinis renginys lentvariečiams – tapybos paroda „Muzikinis tapybinis pastišas“

Lentvario kultūros rūmai džiaugiasi, galėdami pranešti apie artėjantį muzikos ir tapybos simbiozės vakarą, dedikuotą lentvariečiams. Vasario 1 d. 18 val. kviečiame į išskirtinį dailininkės, fotomenininkės Lilijos Valatkienės tapybos darbų parodos „Muzikinis tapybinis pastišas“ atidarymą Lentvario kultūros rūmuose.

Paroda „Muzikinis tapybinis pastišas“ – tai ne tik desertas Jūsų sielai, bet ir galimybė išsilaisvinti iš žiemos sąstingio. Stilistinė muzikos imitacija dailininkės drobėse sudaryta iš muzikinių kūrinių, įkvėpusių intuityviai tapybai. Garsais ir jausmais apipinti motyvai energingai, dinamiškai sugulė į drobę, padiktavę pagrindinius paveikslo komponavimo principus ir individualų tapybos be teptuko stilių. Kaip teigia parodos autorė: „Tapyboje metaforų kalba skatina žiūrovų vaizduotę, o mane intriguoja paties kūrybinio akto spontaniškumas. Aš visiškai „pasileidžiu į lankas“, eksperimentuodama peržengiu visas ribas ir kuriu savo laiko tėkmės estetiką, kurioje atsiskleidžia mano reflektuojama tema“.

Lilija Valatkienė – dailininkė, fotomenininkė, žurnalistė, nuo 2015-ųjų turinti meno kūrėjo statusą. Lietuvos žurnalistų ir Lietuvos dailininkų sąjungos narė yra tarpdisciplininio meno atstovė ir „Trakai – Lietuvos kultūros sostinė 2020“ ambasadorė. Lilija Valatkienė yra surengusi daugiau nei 33 asmenines fotografijos bei tapybos darbų parodas Lietuvoje ir užsienyje. Jos kūrinių yra įsigijęs Panevėžio Stasio Eidrigevičiaus Menų centras, privačios meno galerijos, Lietuvos, Lenkijos, Šveicarijos, Škotijos, Australijos meno mėgėjai. Savo kūryboje ji naudoja platų raiškos spektrą: nuo fotografijos, objekto, instaliacijos, foto tapybos iki savo autorinės tapybos technikos.

Kviečiame mėgautis ir suteikti sau visišką interpretacijos laisvę! Paroda bus eksponuojama iki kovo 31 d. Parodą galite apžiūrėti Lentvario kultūros rūmų darbo laiku. Išankstinė registracija nebūtina.

Lentvario kultūros rūmų informacija

 

Naujienos iš interneto