Ragina suskubti: kalėdinėms siuntoms išsiųsti – paskutinės dienos

Iki Kūčių ir šv. Kalėdų likus mažiau nei savaitei, Lietuvos paštas kviečia suskubti ir pasirūpinti Lietuvoje siunčiamomis šventinėmis siuntomis. Nors įprastai siuntos šalies viduje keliauja apie 2-3 dienas siunčiant paštu, ir 1 darbo dieną per LP EXPRESS paštomatų tinklą, tačiau dėl išaugusių siuntų kiekių, žiemiškų oro sąlygų bei nemažai sergančių darbuotojų šie terminai šiek tiek ilgėja.

Siuntų pristatymo terminai Lietuvos viduje ilgėja, tad gyventojai, norintys siųsti šventines dovanas per LP EXPRESS paštomatų tinklą, turėtų tai padaryti iki gruodžio 21-22 dienos. Jeigu siunčiama bus vėliau, deja, dėl išaugusio siuntų srauto jos gavėją gali pasiekti tik tarpušvenčiu. Na, o kad siuntos išsiuntimo procesas būtų greitesnis ir patogesnis, kviečiame nepamiršti  lpexpress.lt savitarnos. Joje suformuotą siuntą galėsite be eilės palikti pašto skyriuje esančioje savitarnos zonoje, o jeigu siunčiate per LP EXPRESS – tereikės atsispausdinti siuntos lipduką ir jį užklijavus siuntą įdėti į paštomatą.

Naujausiais duomenimis, daugiau nei 95 proc. LP EXPRESS paštomatais ir kurjeriais siunčiamų siuntų gavėjus pasiekia jau kitą dieną, likusi dalis siuntų pristatomos antrą darbo dieną nuo įdėjimo į paštomatą.

„Greitas siuntų pristatymas prieš Kalėdas yra dar svarbesnis, nei įprastai. Todėl šiuo laikotarpiu, kuomet siuntų srautas itin didelis, pasitelkiame visus savo tinklo pajėgumus tam, kad gavėjas jomis galėtų džiaugtis kuo anksčiau. Jeigu LP EXPRESS paštomatas, į kurį užsisakyta siunta, yra perpildytas, ją paliekame ir artimiausiuose paštomatuose, esančiuose ne didesniu nei 1,8 km atstumu.

Be to, vietoje praėjusiais metais buvusio siuntų išdavimo iš šalia perpildytų paštomatų stovinčių autobusiukų, šįmet keliose vietose klientams siūlome alternatyvą. Tai – galimybė siuntą atsiimti nelūkuriuojant lauke, o šalia paštomato esančiame pašto skyriuje. Apie tai klientas informuojamas trumpąja žinute. Tuo atveju, jeigu klientas visgi teikia pirmenybę siuntos atsiėmimui iš paštomato, pastaroji į jį pristatoma vos atsiradus laisvai dėžutei“, – sako Lietuvos pašto Klientų patirčių valdymo departamento vadovė Deimantė Žebrauskaitė.

LP EXPRESS primena, kad savitarnoje suformuotas paštomatines siuntas taip pat galima palikti pašto skyriuje, jeigu jis yra arčiau nei paštomatas, arba pastarasis yra užpildytas. Be to, tokia galimybe kviečiami pasinaudoti ir mažesnių miestelių gyventojai, kur nėra LP EXPRESS paštomato.

Daugiau informacijos ir patarimų apie siuntas kalėdiniu laikotarpiu galite rasti specialiame Lietuvos pašto svetainės polapyje.

 

Lietuvos pašto, LP EXPRESS informacija

Naujienos iš interneto