Ką naudinga žinoti apie supamus krėslus?

PR

Supamas krėslas – klasikinės, tradicinės išvaizdos baldas, kuris suteikia tolygų, malonų supimą, sėdint ant kėdės. Tai baldas, kuris buvo imtas naudoti dar XVIII amžiuje. Pirmasis supamas krėslas buvo tiesiog paprasta kėdė, prie kurios kojų buvo pridėtos pačiūžos. Na, o prabėgus šimtams metų, supami krėslai yra vis dar aktualūs, populiarūs ir mėgiami dėl savo suteikiamų privalumų. Šiomis dienomis, kitaip nei atsiradimo pradžioje, supamų krėslų galima rasti įvairiausių. Jie pasižymi skirtingais stiliais, ypatybėmis ir suteikia tikrai nemažai naudos, tiek fizinei, tiek emociniai sveikatai. Negana to, šie baldai puikiai gali būti naudojami tiek namuose, tiek lauke. Apie tai, kokias naudas suteikia supami krėslai ir dar daugiau, plačiau pakalbėsime šiame straipsnyje. 

Kuo supami krėslai naudingi mūsų sveikatai?

Supamų krėslų populiarumas, iš tiesų, turi svarią priežastį. Tai ne tik stilingi ir interjerą papildantys, bet ir sveikatai labai naudingi baldai. Supami krėslai suteikia nemažai naudos sveikatai, tiek fizinei, tiek emocinei. 

Pirmiausia, supami krėslai padeda mažinti nugaros skausmus, artritą. Abi šios sveikatos problemos kelią diskomfortą ir trukdo pilnavertiškai gyventi. Supami krėslai padeda deguoniui efektyviau pasiekti sąnarius, pagerina kraujotaką. Tad, reguliarus supimasis mažina artrito simptomus ir gali padėti sumažinti jaučiamus skausmus.  

Supamą krėslą, neretai, galima pamatyti ir naujagimio kambaryje. Iš tiesų, šis baldas ir jo suteikiami, pasikartojantys supimo judesiai padeda nuraminti vaiką. Dauguma mamų renkasi supamus krėslus tam, kad mažylį būtų lengviau pamaitinti, nuraminti. Teigiama, kad tokiu būdu gali sustiprėti ir vaiko-tėvo ryšys. Tad, turintiems neramius mažylius, supamas krėslas gali tapti tikru išsigelbėjimu. 

Teigiama, kad supamas krėslas ir reguliarus jo naudojimas gali padėti atsisveikinti ir su stresu. Supimasis atpalaiduoja ir yra naudingas ne tik vaikams. Patogiai įsitaisius kėdėje po ilgos ir sunkios darbo dienos, skaitant knygą, galima efektyviau atsipalaiduoti. Na, o tai turės įtakos ir lengvesniam užmigimui. Tai itin reikalingas ir naudingas baldas tiems, kurie susiduria su nemiga, su kuria krėslai efektyviai padeda kovoti. 

Negana to, supamas krėslas gali būti naudingas ir susiduriant su kitomis ligomis. Depresija, nerimas, demencijos požymiai gali būti malšinami malonaus ir užburiančio supimo, kurį suteikia šie krėslai. Tai gali tapti nusiraminimo ir ramybės oazė, kuri padės gyventi patogiau ir ramiau. 

Specialistų teigimu, supamas krėslas ir jo naudojimas, gali pagerinti lygsvarą. Ar žinojote, kad pusiausvyrą galite pagerinti tiesiog sėdėdami supamame krėsle? Supimo judesiai gali pagerinti pusiausvyros mechanizmo veiklą, pagerinti sėdėseną. Nors atrodo tikrai keista, tai veikia!

Supamasis krėslas padės pagerinti nuotaiką. Mūsų emocinė sveikata yra ne ką mažiau svarbi nei fizinė būklė. Tad, būtina tinkamai pasirūpinti ir ją. Iš tiesų, mūsų nuotaika yra valdoma hormonų ir endorfinų. Be sveikų endorfinų gamybos, žmonės neretai susiduria su depresija ir nerimo problemomis. Teigiama, kad supimasis ant supamo krėslo gali paskatinti endorfinų gamybą ir to pasekoje, pagerinti nuotaiką. Tai natūralus ir tikrai veiksmingas būdas, padedantis jaustis geriau ir labiau džiaugtis gyvenimu. 

Platus ir įvairus supamų krėslų pasirinkimas 

Negana to, kad yra itin naudingas mūsų emocinei ir fizinei sveikatai, supamas krėslas taps ir puikia, stilinga namų interjero dalimi. Dėka itin didelio ir įvairaus jų pasirinkimo, kiekvienas gali pasirinkti sau tinkamiausią ir labiausiai poreikius bei namų stilių patenkinantį supamą krėslą. 

Tai baldas, kuris savo vietą puikiai ras ne tik vaiko kambaryje, bet ir svetainėje, darbo erdvėje ar namų terasoje. Greičiausiai, būtų sunku rasti namų vietą, kurioje šis baldas nebūtų tinkamas. Jis gali tapti pagrindiniu erdvės akcentu, skaitymo kampeliu. Galima rinktis tiek medinius, tiek iš medienos plokščių ar net metalo pagamintus supamus krėslus. Vieni jų – paminkštinti, kiti – puikiai savo funkcijas atlieka ir be paminkštinimo. Skirtingi dizainai ir stiliai, o taip pat ir spalvos yra lengvai derinamos prie bet kokio namų stiliaus. Derinkite supamą krėslą prie namuose esančių baldų, vyraujančios spalvų paletės ar stiliaus ir mėgaukitės raminančiu, atpalaiduojančiu bei labai naudingu, jų suteikiamu, supimu! 

Tinkamas supamas krėslas leis namuose susikurti raminančią, atpalaiduojančią ir stilingą sėdimą vietą. Varle.lt svetainėje galite rasti itin platų ir įvairų supamų krėslų pasirinkimą, už prieinamą kainą. Negana to, čia rasite ir didelį supamų krėslų pusbrolių, fotelių pasirinkimą. Paspaudę nuorodą: https://www.varle.lt/foteliai/ nusikelsite į stilingą ir patogumu trykštantį fotelių pasaulį. Apsilankykite ir išsirinkite sau tinkamiausią! 

Naujienos iš interneto