Spalio 14-15 dienomis visoje Lietuvoje vyks jau tradicine tapusi „Maisto banko“ akcija

Lietuvoje skursta kas penktas gyventojas, rodo Lietuvos statistikos departamento duomenys. Siekiant padėti skurdo gniaužtuose atsidūrusiems žmonėms, spalio 14-15 dienomis visoje Lietuvoje vyks jau tradicine tapusi „Maisto banko“ akcija. „Maxima“ prie kilnaus tikslo pirkėjus prisidėti kviečia 122 lietuviško prekybos tinklo parduotuvėje.

„Sudėtingi laikai išbando mūsų visų drąsą, žmogiškumą ir užuojautą. Maisto dovana dabar yra kaip niekad svarbi tūkstančiams žmonių, ir visi kartu galime parodyti – į skurdo spąstus patekusieji nėra vieni. Džiugina tai, kad lankytojai parduotuvėse kaskart labai noriai įsitraukia į „Maisto banko“ ir kitas socialines akcijas, tad tikiu, kad ir šįkart jie neliks abejingi“, – sako „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento vadovė Ernesta Dapkienė.

Penktadienį ir šeštadienį „Maxima“ parduotuvėse „Maisto banko“ savanoriams bus galima perduoti ilgo galiojimo maisto produktų, kurie bus išdalinti tiems, kam jo labiausiai reikia: mažas pajamas gaunančioms šeimoms ir asmenims, darbo netekusiems, neįgaliems ar pagyvenusiems žmonėms, benamiams, karo pabėgėliams ir kt.

Akcijoje dalyvaus 334 stokojančius globojančios nevyriausybinės organizacijos. Jos teikia pagalbą skirtingoms pažeidžiamoms socialinėms grupėms, tad pirkėjai kviečiami skrajutes dalijančių savanorių paklausti, kokio maisto labiausiai reikia atitinkamai organizacijai.

Geraširdžių daugiausiai prašoma paaukoti ilgo galiojimo maisto produktų: makaronų, ryžių, kruopų, miltų, aliejaus, konservų, cukraus, sausų pusryčių, sultinio ir kt. Nepasiturinčios šeimos prašo paaukoti ir šiek tiek brangesnių maisto produktų, kurių patys negali įsigyti, pavyzdžiui, kavos. Taip pat skurstantys labai vertina mėsos, žuvies, daržovių bei vaisių konservus. Tuo tarpu vaikus auginančios šeimos ypač džiaugiasi paaukota arbata, kondensuotu pienu ir sausainiais.

Pirkėjai akcijos metu bus kviečiami padėti mažinti skurdą ir paaukojant 3 eurus „Maisto bankui“, nuskenuojant specialią akcijos skrajutę.

„Poreikis maistu auga kiekvieną dieną. Į „Maisto banką“ jau kreipiasi ir dirbantys žmonės. Dažnai tai vienišos mamos ar asmenys globojantys neįgalius ar vyresnio amžiaus giminaičius. Stengiamės nors šiek tiek padėti visiems, tačiau maisto poreikis toks didelis, kad jo ima trūkti. Todėl ši akcija nepaprastai svarbi, labai tikime, kad šalies gyventojai ir vėl susitelks bendram kilniam tikslui. Neprašome aukoti daug, prašome paaukoti bent šį tą, kad stokojantieji galėtų ramiau įveikti šią žiemą“ – sako „Maisto banko“ vadovas Simonas Gurevičius.

S. Gurevičius primena, kad prekybos tinklo Maxima parduotuvėse nuskenuojant savanorio įteiktą skrajutę galima aukoti ir lėšų organizacijos veiklai. „Parama pinigais labai svarbi, „Maisto bankui“ taip pat didėja išlaidos už komunalines paslaugas, brangsta kuras, tačiau vis dar skaičiuojame, kad dirbame efektyviai, o kiekvienas paaukotas euras paramą padeda paskirstyti tikslingiau, pasiekiame daugiau kaimo vietovių ar mažų miestelių, kuriuose mūsų akcija galbūt ir nevyksta“ – teigia „Maisto banko“ vadovas S. Gurevičius.

„Maisto banko“ akcija vyks spalio 14 d. (penktadienį) nuo 15 iki 20 val. ir spalio 15 d. (šeštadienį) nuo 10 iki 20 val.

Savanoriai geradarių lauks Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių, Alytaus, Marijampolės ir daugelyje kitų šalies miestų bei miestelių įsikūrusiuose prekybos centruose „Maxima“.

„Maxima“ su „Maisto banku“ bendradarbiauja jau 19 metų. Kiekvieną mėnesį „Maisto banko“ globojamiems žmonėms prekybos tinklas skiria maisto produktų vidutiniškai už 40-50 tūkst. eurų. Taip sunkiai gyvenančius žmones kelis kartus per savaitę pasiekia įvairūs maisto produktai: duonos gaminiai, bakalėjos prekės ir kt.

Šaltinis: Maxima spaudos pranešimas

Naujienos iš interneto