Naujasis pašto ženklas įamžina Lietuvos šimtmetį Pasaulinėje pašto sąjungoje

Penktadienį, spalio 7 d. Lietuvos paštas išleidžia dizainerės Augustinos Lubės kurtą pašto ženklą tema ,,Iš pašto istorijos“. Pašto ženklo nominalas – 0,60 Eur, tiražas – 20 tūkst. vnt. Antspaudavimas pirmos dienos datos spaudu išleidimo dieną vyks Vilniaus pašte, adresu Totorių g. 8.

Naujasis pašto ženklas skirtas Lietuvos narystės šimtmečiui Pasaulinėje pašto sąjungoje paminėti. Mūsų šalis į šią organizaciją įstojo 1922 m. sausio 1 dieną, o savo narystę atkūrė po Nepriklausomybės atgavimo, 1992 m.

Paštas yra viena iš labiausiai per praėjusį amžių dėl technologijų pažangos paveiktų paslaugų. Ir nors popierinius laiškus ilgainiui masiškai pakeitė elektroninis paštas, tačiau tradicinės pašto paslaugos neabejotinai tebeturi ištikimą savo vartotojų ratą.

Pavyzdžiui, nepaisant pašto transformacijos, popieriniai atvirukai vis dar neišeina iš mados, o jų pardavimai šventiniu laikotarpiu visada išauga. Kita ypatingu lojalumu tradicinėms pašto paslaugoms pasižyminti grupė – pašto ženklus kolekcionuojantys ir jais besimainantys filatelistai iš Lietuvos ir viso pasaulio.

Pasaulinė pašto sąjunga (PPS) buvo įkurta 1874 m. spalio 9 dieną Šveicarijos sostinėje Berne. Būtent ši diena buvo paskelbta Pasauline pašto diena 1969 m. Japonijos sostinėje Tokijuje vykusiame Pasaulinės pašto sąjungos kongrese.

Pagrindiniu PPS tikslu yra sklandaus pašto tarnybų darbo užtikrinimas visame pasaulyje. Ši organizacija siekia, kad visi naudotojai turėtų teisę naudotis kokybiškomis pašto paslaugomis visoje jų teritorijoje už prieinamą kainą bei sukurti palankias sąlygas tarptautinio bendradarbiavimo plėtrai šioje srityje.

Šiuo metu Pasaulines pašto sąjungas priklauso nariai iš nariai iš 192 šalių.

Per metus AB Lietuvos paštas išleidžia 20–25 pašto ženklus. Lietuvos paštas turi plačiausią ir tankiausią pašto paslaugų teikimo vietų tinklą šalyje. Bendrovė teikia pašto, logistikos ir finansinio tarpininkavimo paslaugas

Šaltinis: Lietuvos paštas

Naujienos iš interneto