Rudeniui atėjus… Rudeninis Lentvario bibliotekos skaitytojų klubo susitikimas

Atėjus rudeniui, ir gamtai nusidažius vaivorykštės spalvomis, lapams krentant valso ritmu, prie arbatos puodelio susitikome su skaitytojų klubo ,,Skaityk, dalinkis, atrask” dalyvėmis. Dalinomės įspūdžiais apie perskaitytas knygas ir tiesiog bendravome. Viena kitai pasakojom ir rekomendavome  paskaityti patikusias  knygas. Ypač tarp moterų buvo populiarios lietuvių autorių knygos: Karolinos Germanavičiūtės „Už stiklo durų“, Lavisos Spell  „Tapk ragana (jei nori)“,  Emilijos Liegutės, „Bonjour madame!“.  Daugelį sudomino Nijolės Normantaitės knygos, kuri greitu laiku lankysis Lentvario miesto bibliotekoje ir susitiks su lentvariečiais.

Taip pat susipažinome su vasaros knygų skaitymo iššūkio ,,Vasara su knyga“ rezultatais ir pasveikinome skaitytojas, įveikusias užduotis. Visos jos dovanų galėjo pasirinkti patikusią knygą. Kitais metais visos klubo narės pažadėjo sudalyvauti šiame iššūkyje ,,Vasara su knyga“, kuris suteikia galimybę ne tik skaityti knygas įvairiomis temomis, bet ir dar laimėti prizus.

Dalyvių laukė ir dar vienas puikus siurprizas. Jos turėjo progą pajudėti ir susipažinti su rytietiška harmonizuojančia šokio mankšta, kuri tinka įvairaus amžiaus moterims. Ją mums maloniai pristatė Edita Lukaševičienė. Per valandą, skambant muzikai, atliekama apie 60 pratimų. Anot Editos, rytietiški šokių judesiai su muzika gydo ne tik kūną, bet ir sielą. Harmoningi judesiai pamažu išvaiko ligas, išnyksta depresinės nuotaikos, o džiugi nuotaika tampa kasdienybe. Tuo klubo dalyvės ir įsitikino – jų veidai  pasipuošė šypsenomis. Viešnia dalyvėms pristatė ir pasiūlė paskaityti knygą – „moters bibliją“ Dr. Clarissos Pinkolos Estes „Bėgančios su vilkais“. Tai knyga apie moterį ir jos galingą prigimtį. Po renginio moterys išsirinko naujas knygas ir su gera nuotaika grįžo į namus.

Trakų viešosios bibliotekos Lentvario filialo vyr. bibliotekininkė Rūta MINKEVIČIENĖ

Naujienos iš interneto