Rugsėjo 22 d. Vilniuje – diena be automobilio

Kiekvienais metais rugsėjo pabaigoje minima tarptautinė Judumo savaitė kviečia padėti miestams atsikvėpti nuo automobilių. Tam, kad tą pavyktų padaryti lengviau, JUDU komanda kviečia susipažinti su darnaus judumo būdais ir galimybėmis mieste. 

Suprantame, kad kartais pritrūksta tik idėjos, kuri įkvėptų ir atsakytų į amžiną klausimą kaip asmeniškai prisidėti prie darnesnio Vilniaus kūrimo. Todėl čia, visos Judumo savaitės metu, dalinsimės ne tik patarimais, bet ir ekspertinėmis įžvalgomis apie darnų judumą Vilniuje: dviračių takų tinklą, viešojo transporto atsinaujinimą, sostinės gatvių pertvarką ne automobiliams, o žmonėms. 

Judumo savaitės pabaigą pasitiksime su dar daugiau staigmenų: rugsėjo 22 d. pakviesime Dieną be automobilio švęsti viešuoju transportu keliaujant nemokamai, o vakare – pasiūlysime į unikalią nemokamą ekskursiją dviračiais po Vilniaus istoriją su gidu. Kartu su alternatyvaus Vilniaus pažinimo iniciatyva „Neakivaizdiniu Vilniumi“, judėjimo entuziastams pristatysime naują, bendrą teminį dviračių maršrutą, kurio metu kviesime išraižyti jubiliejinius 700 sostinės metus, susipažinti su atnaujinta sostinės dviračių infrastruktūra ir iš naujo pamilti Vilnių – ant dviejų ratų! Sekite naujienas – į šią kelionę darnaus miesto link leiskimės kartu! 

Daugiau – https://judu.lt/europos-judumo-savaite/

Naujienos iš interneto