LENTVARYJE NUAIDĖJO KASMETINĖ DERLIAUS ŠVENTĖ!

Ūkininkams nuimant šiųmetį derlių, miškuose dygstant grybams bei sirpstant rudeninėms uogoms, Lentvaryje praėjusį šeštadienį nuaidėjo derliaus šventė su mėgėjų meno kolektyvų koncertu, motociklininkų paroda, kilimų pynimu, įstaigų kiemeliais bei gausia rudens gėrybių muge!

Rudenišką šeštadienio popietę lentvariečiai bei miesto svečiai rinkosi į kasmetinę derliaus šventę, kurioje netrūko įvairiausių pramogų, dainų ir ratelių! Kaip ir praeitąmet, kartu su švente vyko ir mėgėjų meno kolektyvų koncertas, kurį taip pat papildė ir gausus būrys moksleivių, paruošusių savo šventinę programą. Derliaus šventės scenoje pasirodė lentvariečiams puikiai žinomi šio miesto meno mėgėjų kolektyvai: vyresniųjų liaudiškų šokių grupė „Lendvarė“ (vad. R. Blikertienė), kapela „Rendez-vous“ (vad. B. Račinska), folkloro ansamblis „Volunga“ (vad. I. Okuškienė), choras „Viltis“ (vad. J. Barkovskij), vokalinis ansamblis „Landwarowianka“ (vad. V. Trusevič), lietuvių liaudies dainų kolektyvas „Klevinė“ (vad. I. Okuškienė), moterų liaudiškų šokių grupė „Verpstė“, o šventinę programą užbaigė Onuškio liaudiškos muzikos kapela „Samė“ (vad. G. Kulbickienė).

Scenoje taip pat išvydome moksleivius, kurie susirinkusiems parodė nuotaikingą bei tradicijas puoselėjančią programą: Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos liaudiškų šokių grupė „Šokim, trypkim“ (vad. V. Klimaikienė) ir dainuojamosios poezijos studija (vad. S. Karalius), Lentvario Henriko Senkevičiaus gimnazijos vaikų ansamblis „Kolorowe nutki“ (vad. Edvard Mogilnickij) ir vaikų dainų ir šokių ansamblis „Pšonsnička“ (vad. T. Božerodskaja), Rykantų universalaus daugiafunkcio centro merginų šokių grupė „Pozityvas“ (vad. V. Aleknovičiūtė) ir Lentvario „Versmės“ gimnazijos vokalinis ansamblis „Jaunimėlis“ (vad. B. Račinska).

Tiesa, veiksmas vyko ne tik scenoje, bet ir Bažnyčios gatvės alėjoje: rudens gėrybėmis kilimus padabino, o kiti ir rudeniškai kiemelius įsirengę praeivius vaišino Lentvario Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčios parapijos „Caritas“ vaikų ir paauglių dienos centras „Akimirka“, Lentvario M. Šimelionio, H. Senkevičiaus bei „Versmės“ gimnazijos, Rykantų universalus daugiafunkcis centras ir Lentvario miesto biblioteka, taip pat svečių laukė ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariato pareigūnės, kurios ne tik edukavo, tačiau ir leido smalsuolius apžiūrėti policijos automobilį.

Sporto entuziastus Lentvaryje džiugino motociklų paroda, o per Bažnyčios gatvės alėją nusidriekė gausybė Lentvario prekybininkų palapinių, kurios kvietė įsigyti rudeninio derliaus, paskanauti vietoje gaminamo maisto ar nusipirkti vieną kitą suvenyrą.

Lentvario derliaus šventėje apsilankė ir sveikinimo žodžius tarė Trakų rajono savivaldybės meras Andrius Šatevičius, Seimo narys Kęstutis Vilkauskas, mero pavaduotojas Jonas Kietavičius, rajono tarybos narės Inesa Židonytė ir Teresa Solovjova bei Lentvario miesto seniūnas Vytas Rukšėnas. Dėkojame tiek svečiams, tiek koncerto dalyviams, įstaigoms, įkūrusioms kiemelius bei nupynus rudens kilimą, prekybininkams už jų dalyvavimą tradicinėje miesto šventėje! Taip pat širdingai dėkojame visiems apsilankiusiems jau tradicija tapusioje derliaus šventėje!

Lentvario kultūros rūmų vardu taip pat tariame ačiū ir mūsų rėmėjams bei partneriams, kurie šią derliaus šventę padarė dar įvairesnę bei nuostabesnę. Dėkojame mūsų parneriams: Lentvario seniūnijai, Lentvario sporto klubui ir motociklų parodos iniciatoriui Viktarui Ustilai, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariatui ir rajono laikraščiui „Trakų žemei“. Širdingai dėkojame šventės rėmėjams  Trakų rajono savivaldybei ir UAB „Komfovent“. Dar kartą tariame ačiū visiems atvykusiems bei dalyvavusiems kasmetinėje derliaus šventėje bei sakome – iki kito karto!

Lentvario kultūros rūmų informacija

Naujienos iš interneto