LENTVARIO LOPŠELYJE-DARŽELYJE „ŠILAS“ MOKYTOJAI DALIJOSI GERĄJA PATIRTIMI

Metodinė diena…. Kuo ji ypatinga? Ką kiekvienas joje atranda? Kokią patirtį išsineša?

Lentvario lopšelio-darželio „Šilas“ bendruomenė džiaugiasi, kad Trakų rajono ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytojų metodinėje dienoje „Patyriminė veikla lauko edukacinėse erdvėse“ aktyviai dalyvavo viso rajono ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų vadovai, pedagogai ir Švietimo ir sporto skyriaus vedėjos pavaduotoja Alina Jakonis.

Įstaigos edukacinių erdvių žemėlapis davė startą kelionei per darželio teritorijoje esančias edukacines erdves. Erdvių pristatymams naudojome „Mąstymo žemėlapius“, kuriuose atsiskleidė veiklos ypatumai ir galimybės. Komunikavimo, kultūrinę, kūrybiškumo, pažinimo, pilietiškumo, skaitmeninę, socialinę, emocinę ir sveikos gyvensenos – visas šias kompetencijas atradome veikdami kiekvienoje edukacinėje erdvėje.  Meninėje, mažojo daržininko, sodininko, mokslininko, tikrų daiktų ir purvo erdvėse – dalinomės sumanymais, jų įgyvendinimo būdais.

Knygynėlyje vaikai atranda savo mėgstamas pasakų knygas. Ikimokyklinio ugdymo mokytoja Dorita Simanavičienė pakvietė viešnias inscenizuoti vieną iš jų.

Sporto aikštelėje kūno kultūros mokytoja Marina Borisenkova pasiūlė pedagogėms aktyvią veiklą.

Muzikinėje erdvėje meninio ugdymo mokytoja Inga Okuškiene pakvietė pagroti Rudens orkestre.

Kiekviena dalyvė galėjo įvertinti erdves, jų pritaikymo galimybes ir išsirinkti labiausiai patikusią. Vyko turininga diskusija. Refleksijai pasirinkome ,,Laimės ratą“, kuriame buvo pateikti klausimai, teiginiai, sakiniai su daugtaškiais, kurie padėjo apibendrinti šios dienos potyrius.

Kiekviena išsakyta idėja, mintis, nuomonė atskleidė, kad vaiko gyvenimo kokybei, sveikatai, asmenybės ugdymui lemiamą reikšmę turi aplinka ir joje įgijama patirtis.

Šio susitikimo metu aptarti Trakų rajono ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo metodinio būrelio veiklos prioritetai, išrinktas aktyvas. Metodinio būrelio pirmininko pareigos patikėtos Lentvario lopšelio-darželio ,,Šilas“ priešmokyklinio ugdymo mokytojai Renatai Vladimirenko.

Švietimo ir sporto skyriaus vedėjos pavaduotoja A. Jakonis mažųjų ugdytojoms palinkėjo siekti ugdymo kokybės, turiningo bendradarbiavimo dalinantis gerąja savo darbo patirtimi.

 

Renata Vladimirenko,

priešmokyklinio ugdymo mokytoja,

 

Irena Kraičinska,

ikimokyklinio ugdymo mokytoja

Naujienos iš interneto