KUO SKIRIASI SKIRTINGŲ TIPŲ VANDENS ŠILDYTUVAI?

PR

Renkantis tinkamą vandens šildytuvą savo namams, galvą labai dažnai apsuka gausus šių įrenginių pasirinkimas. Ar žinote, kokiomis savybėmis pasižymi skirtingų tipų vandens šildytuvai, kuriuos dažniausiai įprasta vadinti tiesiog boileriais?

Elektriniai vandens šildytuvai

Elektriniai vandens šildytuvai yra išties populiarus ir dažnai pasirenkamas vandens šildytuvų tipas. Jiems nereikia itin galingo elektros įvado, o spiraliniai arba keramikiniai kaitinimo elementai pasižymi patikimumu ir ilgu tarnavimo laiku. Elektriniai boileriai gali būti įjungti 24 val. per parą, todėl karštu vandeniu galėsite mėgautis tada, kada Jums tik to reikia. Be kitą ko, itin aukšta šilumos izoliacija pasižymintys elektriniai vandens šildytuvai yra itin praktiškas pasirinkimas dėl to, kad naudojantis jais vanduo yra greitai sušildomas, o elektros energija taupoma. Pažymėtina, kad prie korozijai atsparių elektrinių vandens šildytuvų sistemos vienu metu gali prisijungti keletas vartotojų. 

Kombinuoti vandens šildytuvai

Individualių namų ir kotedžų savininkų žvilgsniai itin dažnai krypsta į kombinuotus vandens šildytuvus. Šio tipo šildytuvai itin nesunkiai gali būti sujungti su namuose jau esančiu šildymo katilu, šilumos siurbliu ar saulės kolektoriais. Palyginti itin mažai elektros energijos naudojantys kombinuoti boileriai yra vertinami dėl jų ekonomiškumo, ilgaamžiškumo bei galimybės prie karšto vandens sistemos vienu metu prisijungti ir keletui vartotojų. Pažymėtina, kad vandens šildymo greitis kombinuotais boileriais priklauso nuo to, koks yra šilumokaičio plotas.

Momentiniai vandens šildytuvai

Įrodyta, kad naudojantis momentiniais vandens šildytuvais yra sutaupoma daug vandens bei elektros energijos. Momentinis vandens šildytuvas  pašildo tiek vandens, kiek Jums reikia, todėl nebus taip, kad dėl didelio karšto vandens poreikio susidursite su jo trūkumu. Be to šio tipo vandens šildytuvai yra itin kompaktiški, todėl jiems nesunku rasti vietos praktiškai visur, kur tik Jums reikia. 

Greitaeigiai vandens šildytuvai

Prie dujinių  arba kietojo kuro katilų, šilumos siurblių ir saulės kolektorių gali būti jungiami greitaeigiai vandens šildytuvai. Pasirinkus tinkamo tūrio įrangą, greitaeigis boileris bus itin ekonomiškas sprendimas. Pažymėtina, kad greitaeigiai vandens šildytuvai geba užtikrinti efektyvų vandens šildymą, kai paties katilo temperatūra nėra aukšta.

Kombinuoti, elektriniai, greitaeigiai, momentiniai vandens šildytuvai nėra vienintelis pasirinkimas. Jūs taip pat galite rinktis ir kietojo kuro vandens šildytuvus. Svarbiausia, kad gaminys būtų itin aukštos kokybės ir saugumo klasės. Būtent tokie yra ir van2o boileriai.

Naujienos iš interneto