Atsiskaitydami „Maximos“ savitarnos kasose galite paaukoti ir nukentėjusiems nuo karo Ukrainoje

Prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvėse yra įrengta 200 bekontakčių aukojimo aparatų. Juos pirkėjai gali rasti savitarnos kasose. Inovatyvią aukojimo akciją inicijavo „SOS Vaikų kaimai Lietuvoje“, o surinktos lėšos buvo skiriamos trauminius išgyvenimus patyrusiems vaikams. Vasarį prasidėjus karui Ukrainoje ir į mūsų šalį pradėjus atvykti karo pabėgėliams, organizacija savo paramą nukreipė ukrainiečių šeimoms remti.

„Šiuo metu paramos fondas „SOS vaikų kaimai Lietuvoje“ teikia pagalbą Ukrainoje nukentėjusiems ir grėsmėje atsidūrusiems vaikams bei šeimoms. Padedame beveik 200 asmenų, iš kurių daugiau nei 100 vaikų. Mūsų paramos sulaukia ne tik Ukrainoje esančios šeimos, bet ir atvykstančios į Lietuvą“, – pabrėžia Justina Kirdeikė, nevyriausybinės organizacijos projektų vadovė.

Prie „Maximos“ savitarnos kasų esančiuose bekontakčiuose aukojimo terminaluose galima paaukoti 5 EUR sumą. Aukojimų skaičius nėra ribojamas.

„Visais įmanomais būdais mėginame prisidėti prie paramos Ukrainai ir jos žmonėms, – sako Ernesta Dapkienė, „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė. – Remiame tiek patys maisto produktais, higienos reikmenimis ir kitomis prekėmis, tiek suteikiame galimybę kitoms organizacijoms rinkti paramą mūsų parduotuvėse. Be to, savo prekybos tinkle esame įdarbinę beveik 300 karo pabėgėlių.“

Paramos fondas „SOS vaikų kaimai Lietuvoje“ paramą renka ir nukentėjusiems nuo karo Ukrainoje asmenims, kuriems suteikia apgyvendinimą, kasdienę humanitarinę pagalbą, pavyzdžiui, maistą, asmens higienos priemones, vaistus. J. Kirdeikė pasakoja, kad šioje situacijoje atsidūrusiems žmonėms itin svarbi ir psichologinė, emocinė, teisinė pagalba, taip pat jie žmonėms padeda ir užimtumo bei įdarbinimo klausimais. „SOS vaikų kaimai Lietuvoje“  teikia globos centro, socialinių paslaugų šeimai, vaikų dienos centrų paslaugas.

Pasak J. Kirdeikės, prasidėjus neramumams, žmonės susivienijo bei atsisuko į tuos, kuriems pagalbos reikia šiandien: „Aukojantys padidino rėmimo sumas, kurių pagalba fondas gali suteikti įvairesnę pagalbą. Taip pat prisideda ir tie, kurie anksčiau neaukodavo paramos fondams.“

„Maxima“ ir „SOS vaikų kaimai Lietuvoje“ – ilgamečiai partneriai. Praėjusiais metais „SOS vaikų kaimams Lietuvoje“ „Maximos“ pirkėjai paaukojo beveik 15 000 eurų. Nevyriausybinė organizacija „SOS vaikų kaimai Lietuvoje“ su visuomenės parama per trisdešimt gyvavimo metų į savarankišką gyvenimą išleido daugiau nei 360 jaunuolių.

Apie prekybos tinklą „Maxima“

Tradicinės lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ stiprybės – mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje veikia daugiau nei pustrečio šimto „Maximos“ parduotuvių, kuriose dirba apie 12 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 400 tūkst. klientų.

 

„Maxima LT“ informacija

 

Naujienos iš interneto