Organizacijai „Blue / Yellow“ – 35 tūkst. eurų nuo Lietuvos pašto klientų

35 tūkst. eurų. Tokia pinigų suma buvo pervesta Ukrainą remiančiai organizacijai „Blue / Yellow“ Lietuvos pašto klientų vardu. Ši parama buvo gauta iš parduotų Ukrainos palaikymui skirtų pašto ženklų ir kitų šios šalies simbolika pažymėtų prekių.

„Norime padėkoti savo klientams ir bendrai visiems gyventojams už demonstruojamą vienybę šiuo laikotarpiu, kuomet karą išgyvenantiems žmonėms yra svarbi net menkiausia pagalba. Parama už savo šalies laisvę kovojantiems ukrainiečiams, įsigyjant tam dedikuotus pašto ženklus ir įvairią atributiką – išskirtinis palaikymo būdas. Kartu primename, kad ir toliau būsime solidarūs su Ukraina ir jos žmonėmis bei prisidėsime prie paramos šios šalies laisvei ginti,“ – sako Lietuvos pašto generalinė direktorė Asta Sungailienė.

Balandį Lietuvos paštas išleido Ukrainos laisvės gynėjams skirtą pašto ženklą „Ap(si)kabinti Ukrainą“. Šį pašto ženklą įprasmino ir šalia Ukrainos ambasados suorganizuota apsikabinimų akcija agresoriaus užpultai šaliai palaikyti.

Tuo tarpu gegužės gale pristatytas pašto ženklas „Sumestinis Bayraktaras“, įamžinęs pilietinę iniciatyvą, kurios metu surinkta parama Ukrainai skirtam bepiločiui orlaiviui įsigyti. Šiam pašto ženklui pasirodžius prekyboje, Lietuvos paštas ir „Laisvės TV“ inicijavo akciją – kvietė panaudoti pašto ženklą rašant laiškus šalių lyderiams ir tarptautinių institucijų atstovams. Taip siekta juos paraginti imtis daugiau iniciatyvos prisidedant prie pagalbos Ukrainai.

Pirkdami abu minėtus pašto ženklus, pusė sumos pirkėjai skiria organizacijai VšĮ „Mėlyna ir geltona“ („Blue / Yellow“). Šiuos Ukrainai palaikyti skirtus pašto ženklus dar galima įsigyti didžiųjų miestų pašto skyriuose ir Lietuvos pašto elektroninėje parduotuvėje. Be to, jau artimiausiu metu bus galima įsigyti ir simboliškai įrėmintą „Sumestinio Bayraktaro“ pašto ženklą.

Prisidėdamas prie paramos ukrainiečiams teikimo, Lietuvos paštas nuo balandžio mėnesio taip pat netaiko tarpininkavimo paslaugos mokesčio iš Ukrainos gautoms siuntoms. Atleidimas nuo šio mokesčio taikomas tuo atveju, kai siunta siunčiama iš privataus asmens kitam privačiam asmeniui.

Be to, nuo kovo mėnesio Lietuvos pašto skyriuose buvo sustabdytos į Rusiją ir Baltarusiją ar iš jų atliekamos piniginės perlaidos. Taip pat į minėtas šalis buvo sustabdytas komercinių siuntų siuntimas.

 

AB Lietuvos pašto informacija

Naujienos iš interneto