,,Skaityk, dalinkis, atrask“ su vasaros iššūkiu…

Vasarai jau įpusėjus, prie arbatos puodelio susitikome su skaitytojų klubo ,,Skaityk, dalinkis, atrask“ dalyvėmis. Pabendravome ir susipažinome su vasaros knygų skaitymo iššūkiu ir užduotimis ,,Vasara su knyga“. Vasaros metu reikia įveikti 5 skaitymo užduotis: perskaityti   knygą apie žmogaus ryšį su gyvūnais, biografinę knygą, knygą kurios pavadinimas-vienas žodis, Baltijos šalių autoriaus knygą  ir šeimos nario vaikystėje mėgtą knygą.

Renginio pradžioje viešnios susipažino su skaitymo iššūkiui atrinktomis  knygomis, kurias vėliau paėmė skaityti į namus.  Vyko diskusija apie užduotis ir perskaitytas jau knygas.  Daugiausiai emocijų ir diskusijų  sukėlė knygos biografinės bei šeimos nario vaikystėje  pamėgtos knygos. Vienos rinkosi vaikų mėgstamas knygas, kitos anūkų. Daugelio nuomone, vaikiškos knygos, dar kartą perskaitytos brandžiame amžiuje, sukėlė visai kitas emocijas. Biografines knygas daugelis jau skaitė ir turi namuose, todėl iškilo ir klausimų ar galima registruoti savo namų knygas, skaitymo iššūkyje ,,Vasara su knyga“. Visos sutiko išbandyti savo šansą, nes skaityti, anot dalyvių, yra joms malonumas, kuris suteikia galimybę  dar ir laimėti išmaniųjų prizų. Perskaičius visų 5 kategorijų  knygas, reikia jas užregistruoti ir tada tampi šios smagios loterijos dalimi. Popietė toliau tęsėsi prie arbatos puodelio. Viešnias vienijo noras skaityti ir dalintis perskaityta knyga. Taip pat vyko diskusija, ką šiuo metu skaito, ką gali rekomenduoti  kitiems. Temos buvo įvairiausios. Pačios drąsiausios pristatė šiuo metu perskaitytas ir skaitomas knygas,  trumpai pristatė jų anonsus. bei sudėjo svarbiausius knygos akcentus.

Toliau kalbėjomės apie keliones, atostogas, gyvenimo prasmę, religiją, apie politiką ir beprasmišką karą Ukrainoje.

Bibliotekos tikslas – suburti skaitančius ir norinčius bendrauti, bei dalintis savo mintimis.  Labai smagu su bendraamžiais ir bendraminčiais neoficialioje ir jaukioje aplinkoje, padiskutuoti apie perskaitytą knygą, straipsnį ar matytą įdomią laidą.

Išėjome su geromis skaitymo iššūkiui atrinktomis knygomis, puikia  nuotaika ir  pasipildę žiniomis ir geromis emocijomis…

Rūta MINKEVIČIENĖ, Trakų viešosios bibliotekos Lentvario filialo vyr. bibliotekininkė

Naujienos iš interneto