Joninių papartis pražydo prie Graužio ežero Lentvaryje

Tik vieną kartą metuose būna tokia stebuklinga naktis – trumpiausia ir šviesiausia – Joninių naktis. Legenda byloja, kad tąnakt šviesa laimi prieš tamsą, saulė – prieš mėnulį, o augmenija pasiekia savo brandą, didžiausią vešlumą ir gyvastingumą. Trumpiausią metų naktį pildosi svajonės ir įvyksta stebuklai: pražysta Joninių papartis. Stebuklų išsipildymo lydimi, Lentvario kultūros rūmai kvietė visus surasti tą paslapčių apipintą paparčio žiedą šalia Lentvario (Graužio) ežero pakrantės vykusioje tradicinėje Joninių šventėje „Joninių papartis“.

Birželio 23 d. ežero pakrantėje visą pusdienį buvo vykdomos įvairios pramogos: mažiausieji pramogavo batutų zonoje, vyresni žaidė šaškių, tinklinio, krepšinio, futbolo varžybose, varžėsi žvejyboje „Kas pagaus: lydeką, karpį, karosą?“, šeimos dalyvavo šeimų varžytuvėse, o stipriausi išmėgino jėgas svarsčių kilnojimo rungtyse. Taip pat susirinkusių svečių laukė maisto zona, jaunimo kiemelis bei Trakų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Lentvario komanda, kvietusi apžiūrėti gaisrinės automobilį ir išvykimo krepšį. Vakare, jau nusileidus saulei, žiūrovus šildė seniūno uždegtas Joninių laužas, primenantis apie svarbią ugnies reikšmę.

Atvykusiųjų į šventę laukė ir senosios Rasų tradicijos ir apeigos su folkloro kolektyvu „Volunga“ ir liaudies dainų kolektyvu „Klevinė“, dainos ir rateliai su Lentvario kultūros rūmų vyresniųjų liaudiškų šokių grupe „Lendvarė“, Lentvario choru „Viltis“ bei Onuškio liaudiškos muzikos kapela „Samė“, kurios atliekamų dainų fone buvo apdovanoti varduvininkai: Jonai, Janinos, Janės, Rasos… Šventę vainikavo pramoginė programa: lentvarietės Elizabeth Olshey atliekamos dainos, muzikinės grupės „Tautinis brandas“ koncertas bei ugnies ir šokio studijos „Čiutyta“ pasirodymas!

Joninių šventės nepraleido valdžios atstovai, kurie, tardami sveikinimo žodžius susirinkusiesiems, džiaugėsi gražėjančiu Lentvariu, ypatingai Graužio ežero pakrante, ir linkėjo šią stebuklingą naktį netikėčiausių visų mūsų svajonių išsipildymo. Šventėje dalyvavo Lietuvos Respublikos Seimo nariai: Edita Rudelienė ir Kęstutis Vilkauskas, Trakų rajono savivaldybės meras Andrius Šatevičius, mero pavaduotojas Jonas Kietavičius, tarybos nariai: Teresa Solovjova, Inesa Židonytė, Vygandas Lenkauskas, Darius Mechovskis bei Lentvario seniūnas Vytas Rukšėnas.

Renginio organizatoriai, Lentvario kultūros rūmai, džiaugdamiesi didelio žiūrovų susidomėjimo sulaukusia švente, dėkoja partneriams: Lentvario seniūnijai, Trakų kūno kultūros ir sporto centrui, Lentvario miesto sporto klubui ir sporto programos organizatoriui Viktarui Ustilai bei Lentvario jaunimo centrui. Taip pat tariame nuoširdų ačiū šventės rėmėjams: Trakų rajono savivaldybei, UAB Nemuno banga, UAB Zenipa bei UAB Lentvario mediena.

Dėkojame visiems renginio dalyviams ir žiūrovams bei kviečiame ir toliau taip gausiai susirinkti Lentvario kultūros rūmų organizuojamuose renginiuose!

Lentvario kultūros rūmų inf.

Naujienos iš interneto