Patarimai, kaip greičiau susigrąžinti kūno formas po gimdymo

PR

Nėštumas yra vienas didžiausių iššūkių, kurį patiria moters kūnas. Nors kiekvienas nėštumas yra individualus, tačiau įprastai per jį moteris gali priaugti nuo 7 iki 18 kilogramų. Tuo tarpu gimda ir jos gleivinė nėštumo pabaigoje gali būti net iki 500 kartų didesnė nei įprastai. Visa tai – tikrai didelis išbandymas kūnui, todėl natūralu, jog po gimdymo susigrąžinti turėtas kūno formas gali būti kiek sudėtinga. Svarbiausia – išlikti ramiai ir neleisti stresui užvaldyti jūsų minčių, kadangi su laiku tikrai pavyks pasiekti visų savo tikslų. Na, o kad būtų dar lengviau, šiame straipsnyje pateiksime keletą patarimų, kaip susigrąžinti kūno formas po gimdymo. 

Leiskite savo kūnui atsigauti

Greičiausiai jau spėjote patirti tai, jog būti mama yra sunkus, tačiau kartu ir malonus darbas, reikalaujantis daug jūsų laiko bei jėgų. Labai svarbu po gimdymo skirti pakankamai laiko kūnui atsigauti, ypač pirmosiomis dienomis, kadangi tuomet intensyviai vyksta kūno atsistatymo procesai, ir neskubėti grįžti prie tokios sporto rutinos, kokia buvo iki nėštumo. Vietoje to geriau visą savo dėmesį skirkite naujam žmogučiui, atsiradusiam jūsų gyvenime. Supraskite, jog atgauti kūno formas prireiks laiko, todėl kantrybė, sveiki įpročiai bei meilė sau tikrai padės to tikslo siekti. 

Pradėkite nuo vaikščiojimo

Kuomet jūsų gydytojas duos leidimą trumpesniems pasivaikščiojimams, nieko nelaukite ir nuo to pradėkite. Dauguma naujų mamyčių nėra pasiruošusius rimtai mankštintis bent pirmąsias 6 savaites po gimdymo, o turėjusios cezario pjūvį – dar ilgiau. Dėl to rekomenduojama leisti laiką gryname ore bei skirti po 20 – 30 minučių 4 – 6 kartus per savaitę pasivaikščiojimams. Tai bus naudinga ne tik jums, bet ir jūsų vaikui, kadangi mažyliui kaip niekam kitam svarbu praleisti daug laiko lauke, kadangi tai stiprina imunitetą, drėkina kvėpavimo takų gleivinę bei yra svarbu nervų sistemos vystymuisi. Na, o galbūt po 6 savaičių gausite leidimą iš gydytojo užsiimti ir intensyvesne fizine veikla. 

Skirkite laiko kokybiškam poilsiui

Greičiausiai perskaitę šį patarimą, pagalvosite, jog poilsis, ką tik susilaukus vaikelio – tiesiog neįmanoma misija. Tačiau labai norint tikrai viskas įmanoma! Žinoma, mamos ir vaikelio ryšys yra be galo svarbus, tačiau pavargusi mama gali imti viską matyti niūriomis spalvomis, būti labai nervinga bei prarasti kasdienį džiaugsmą. Dėl to paprašykite vyro, mamos ar draugės bent keletą valandų per savaitę pabūti su mažyliu. Tuo tarpu jūs galėsite skirti laiko sau – pažiūrėti serialą ar filmą, numigti, užsukti į kavinę atsigerti kavos ar kt. Tokiu būdu pasikrausite energijos bei viską vėl imsite matyti šviesiau. Tiesa, toks poilsis taip pat suteiks daugiau noro užsiimti ir fizine veikla – gi ne paslaptis, jog kai būname išsekę, nieko kito nesinori, kaip tik griūti į lovą. 

 

Susigrąžinkite treniruočių rutiną

Jei tik jaučiate, jog jau galite būti daugiau fiziškai aktyvi, bei jei gydytojas tai patvirtino, tuomet be baimės imkite sportuoti. Žinoma, svarbu iš pradžių nepersistengti, kadangi grįžimas sportuoti yra laipsniškas procesas. Taip pat, jei nesinori palikti kūdikio su kažkuo kitu, kol jūs sportuosite, tai daryti galite ne sporto klube, o namuose, kol vaikas miega ar kartu su juo. Pradėkite nuo pratimų su savo kūno svoriu, vėliau įtraukite ir pasipriešinimo gumas ar svorius. Turėkite omenyje, jog iš pradžių geriausios pasipriešinimo gumos bus tos, kurios yra lengvo ar vidutinio pasipriešinimo lygio, tačiau vėliau galėsite pereiti ir prie sunkesnio. Kaip galite suprasti, sportuojant turėtų būti svarbios tiek kardio, tiek ir jėgos treniruotės, kadangi taip galėsite efektyviausiai sustiprinti kūną bei atsikratyti nereikalingais kilogramais. 

Tinkamai maitinkitės 

Galiausiai, labai svarbu gimus kūdikiui nepamiršti tinkamai maitintis, t. y. nevalgyti bet ko, kas papuola po ranka. Subalansuota mityba pagerins jūsų medžiagų apykaitą bei sumažins jums nenaudingų maisto produktų troškimą. Pradėkite nuo to, jog pusryčiai yra tas dienos valgis, kuris yra būtinas kiekvienam, kadangi tik taip aprūpinsite savo kūną reikalinga energija. Stenkitės, jog patiekalai būtų sudaryti ne iš greitųjų angliavandenių, o sudėtinių angliavandenių, riebalų, baltymų bei skaidulų – tuomet būsite užtikrinti, jog alkis neužklups taip greitai, kaip užkluptų pavalgius sausų pusryčių. Užkandžiams rinkitės riešutus, nesaldintą jogurtą, daržoves, vaisius ar kitką, kas turėtų daug baltymų, riebalų ar skaidulų.

Svarbiausia – būkite kantri bei kūno formų susigrąžinimą laikykite iššūkiu. Net jei svoris ir nekris taip greitai, kaip norėtumėte, nepasiduokite ir nenusivilkite, vadovaudamasi aukščiau minėtais patarimais anksčiau ar vėliau tai tikrai pavyks! Na, o jei reikia daugiau motyvacijos, įsigykite papildomų sporto reikmenų, tokių kaip aerobikos pakyla tik iš Varle.lt!

Naujienos iš interneto