Kaip sutaupyti perkant santechnikos prekes?

PR

Su kiekvienu žingsniu, kurio imatės statant namą, galite sutaupyti pinigų. Pastato projekto santechnikos prekės gali brangti, tačiau šie patarimai padės sutaupyti santechnikos įrengimo kaštus.

  1. Pasirinkite tinkamą santechnikos išdėstymą

Renkantis savo namo grindų išplanavimą, galite atsižvelgti į daugybę skirtingų svarstymų. Galbūt tikėjotės tam tikros išvaizdos, o kurdami grindų planą galbūt pagalvojote apie tokius dalykus kaip patogumas. Tačiau apie tai, apie ką galbūt nepagalvojote, yra jūsų santechnikos kaina.

Tai, kaip suprojektuotas jūsų namas, turės įtakos santechnikos išlaidoms. Jei namų sritys, kuriose reikalinga santechnika, yra toli viena nuo kitos, turite mokėti už daugiau vandentiekio vamzdžių ir daugiau darbo jėgos montavimui. Jei namų sritis, kuriose reikia įrengti vandentiekį, laikote arti viena kitos, tai sumažins darbo ir medžiagų, kurias reikės naudoti, kiekį.

Pavyzdžiui, jei statote kelių aukštų namą, apsvarstykite galimybę įrengti vonios kambarius viršutiniame aukšte virš apatinio aukšto vonios kambarių. Tada vonios kambariai gali dalytis vamzdžiais, o tai sutaupo pinigų. Be to, dėl tos pačios priežasties pabandykite įrengti skalbyklą šalia virtuvės.

Jei kyla sunkumų rengiant aukšto planą, kuris padėtų sutaupyti pinigų santechnikos išlaidoms, kurdami grindų planą bendradarbiaukite su santechnikos rangovu. Jis ar ji gali suteikti profesionalių patarimų ir pasiūlymų, kaip ekonomiškai projektuoti.

  1. Pasirinkite plastikinius vamzdžius

Varinė santechnika vis dar naudojama daugelyje namų, tačiau plastikiniai vamzdžiai yra idealus sprendimas šiuolaikiniame pasaulyje. PVC vamzdžiai buvo populiarūs ilgą laiką ir nėra blogas pasirinkimas. Naujesnis ir geresnis pasirinkimas yra PEX vamzdžiai, kurie yra lankstūs ir rečiau sprogs užšalę. PEX vamzdžiai kainuoja apie trečdalį varinių vamzdžių kainos, todėl galite sutaupyti nemažai pinigų.

  1. Pirmą kartą tinkamai atlikite santechniką

Pirmą kartą įsitikinę, kad santechnika tinkamai sumontuota, taip pat sutaupysite daug pinigų. Jei santechnika bus atlikta netinkamai, turėsite švaistytų medžiagų. Turėsite sumokėti santechnikui, kad jis surastų ir išspręstų visas problemas. Jums gali tekti prašyti kelių leidimų, jei jūsų santechnika pirmą kartą nepraėjo patikrinimo, o tai gali sulėtinti statybos procesą ir jums kainuoti daugiau pinigų.

Todėl venkite patys atlikti santechnikos darbus, jei nežinote, ką darote. Taip pat paprašykite nuorodų ir peržiūrėkite atsiliepimus apie santechnikus, kad galėtumėte pasamdyti tinkamą.

Naujienos iš interneto