Prezidentas: brutalus Kremliaus režimas nesustos, jeigu jo nestabdysime

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį su darbo vizitu lankosi Varšuvoje. Šalies vadovas penktadienio rytą dalyvavo Jungtinių ekspedicinių pajėgų (JEF) šalių susitikime. Susitikimo metu JEF valstybių lyderiai aptarė atsako į Rusijos invaziją į Ukrainą priemones.

Prezidentas, kreipdamasis į JEF šalių vadovus pabrėžė, kad plataus masto Rusijos karinė agresija prieš Ukrainą yra ataka prieš visą demokratinį pasaulį.

„Putinas puola Ukrainą, Kijevas yra bombarduojamas. Brutalus Kremliaus režimas nesustos, jeigu jo nestabdysime. Savo agresyviais kariniais veiksmais Rusija siekia sugriauti Vakarų pasaulio saugumo architektūrą ir ją pakeisti į smurtu, jėgos panaudojimu ir agresija paremta tvarka. Mes negalime to leisti“, – kalbėjo Prezidentas.

Šalies vadovas pristatė Lietuvos siūlomas atsako priemones Rusijai. Pasak Prezidento, visas pasaulis turi griežtai ir besąlygiškai pasmerkti Rusijos agresiją ir Baltarusijos įsitraukimą organizuojant invaziją į Ukrainą.

„Turime nedelsiant sustabdyti Rusijos narystę tarptautinėse organizacijose. Agresoriui nėra vietos G20 ir Jungtinių Tautų saugumo taryboje. Sankcijos turi būti ir toliau griežtinamos, atkertant Rusiją nuo SWIFT sistemos ir stabdant Nord Stream 2 plėtojimą“, – teigė šalies vadovas.

Prezidentas taip pat akcentavo būtinybę stiprinti paramą Ukrainai visomis įmanomomis priemonėmis ir didinti sąjungininkų karinę parengtį.

Prezidento komunikacijos grupė

Naujienos iš interneto