Leidinio „Lokomotif Lentvaryje. 2019–2021“ pristatymo renginys „(Ne)sėkmės sausainiai“

Su Lentvario miesto istorijomis glaudžiausiai susijusios 2019–2021 metais „Lokomotif“ organizuotos parodos bei susitikimai nugulė leidinyje! Vasario 28 dieną, 17:00 val. Lentvario kultūros rūmuose vyks leidinio „Lokomotif Lentvaryje. 2019–2021“  pristatymo renginys „(Ne)sėkmės sausainiai“.

„Veikdami Lentvaryje bandėme šį miestą atverti, parodyti jo įvairovę ir unikalumą – romantišką, kompleksišką, paradoksalų ir vis dar iki galo neatrastą. Siekdami užfiksuoti ir išsaugoti jį tokį turtingą ir netikėtą, susitikti bei prisidėti kvietėme vietinius gyventojus, miesto svečius, tyrėjus ir menininkus. Būtent pastarųjų dėka atsiskleidė užtildytos vietos istorijos, nuogirdos ir mitai, pakuždėti į ausį. Šio miesto istorija, tarsi magnetinis darinys, apkibęs neišvengiamais politinių perversmų padariniais, pompastiškomis vizijomis ir paslaptimis, pritraukia iš lūpų į lūpas jam dedikuotus pasakojimus, šiek tiek pasaldintus arba atvirkščiai.“

 „Lokomotif Lentvaryje. 2019-2021“ – bene pirmasis Lentvario miesto gidas, kuriame ne tik lankytinų geografinių taškų rekomendacijos, bet ir prarasti, apleisti šio miesto istorijos sluoksniai.

Vasario 28 d. 17:00 val. Lentvario kultūros rūmuose vyks leidinio pristatymo renginys „(Ne)sėkmės sausainiai“, kviečiantis pasiklausyti istorijų bei įsitraukti į atvirą diskusiją apie (ne)sėkmes. (Ne)sėkmės gimsta kilus idėjai, ieškant išeičių ir formos, siekiant ir trokštant. Apie tai pasikalbėti susitinka kultūros kritikai, kuratoriai, kultūros politikos ir regiono valdžios atstovai.

Pokalbyje su „Lokomotif Lentvaryje. 2019-2021“ autoriais dalyvauja Trakų rajono meras Andrius Šatevičius, Lietuvos Respublikos Prezidento patarėjas kultūrai Mindaugas Bundza. Renginį moderuos ir Lentvario bendruomenės klausimų lauks „Lokomotif“ duetas Laurynas Skeisgiela ir Milda Dainovskytė.

Renginys atviras, pirmieji atvykę lankytojai gaus leidinį nemokamai (kiekis ribotas).

Vasario 28 d., 17:00 val.

Lentvario kultūros rūmų salė, adresu Klevų al. 20, Lentvaris

Renginys vyks lietuvių kalba

Projektą iš dalies  finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Organizatorius UAB SURIKATOS

Partneriai: VšĮ Lentvario kultūros rūmai, „Six Chairs Books“, VšĮ „Artbooks“, „MB Keraitis“

*Vyresni nei 6 metų žiūrovai, dalyviai bei renginį aptarnaujantis personalas viso renginio metu turi dėvėti ne žemesnio kaip FFP2 lygio respiratorius.

Naujienos iš interneto