(Ne)sėkmės sausainiai: „Lokomotif“ Lentvaryje / leidinio pristatymas ir diskusija

02.28, 17:00 val., Lentvario kultūros rūmuose, (Klevų al. 20, Lentvaris)

Su Lentvario miesto istorijomis glaudžiausiai susijusios 2019-2021 metais „Lokomotif“ organizuotos parodos bei susitikimai nugulė leidinyje.

„Veikdami Lentvaryje bandėme šį miestą atverti, parodyti jo įvairovę ir unikalumą – romantišką, kompleksišką, paradoksalų ir vis dar iki galo neatrastą.

Siekdami užfiksuoti ir išsaugoti jį tokį turtingą ir netikėtą, susitikti bei prisidėti kvietėme vietinius gyventojus, miesto svečius, tyrėjus ir menininkus. Būtent pastarųjų dėka atsiskleidė užtildytos
vietos istorijos, nuogirdos ir mitai, pakuždėti į ausį.

Šio miesto istorija, tarsi magnetinis darinys, apkibęs neišvengiamais politinių perversmų padariniais, pompastiškomis vizijomis ir paslaptimis, pritraukia iš lūpų į lūpas jam dedikuotus pasakojimus, šiek tiek pasaldintus arba atvirkščiai.“

„Lokomotif Lentvaryje. 2019-2021“ – bene pirmasis Lentvario miesto gidas, kurį pasitelkę užtiksite ne tik lankytinų geografinių taškų rekomendacijų, bet ir prarastus, apleistus šio miesto istorijos sluoksnius.

Kuratoriai kviečia pasiklausyti istorijų bei įsitraukti į atvirą diskusiją apie (ne)sėkmes. (Ne)sėkmės gimsta kilus idėjai, ieškant išeičių ir formos, siekiant ir trokštant. Apie tai pasikalbėti susitinka kultūros kritikai, kuratoriai, kultūros politikos ir regiono valdžios atstovai.

Dalyviai:
Andrius Šatevičius, Arvydas Grišinas,Karolina Rybačiauskaitė, Laurynas Skeisgiela, Milda Dainovskytė, Mindaugas Bundza

Pradžia 17:00 val.
Lentvario kultūros rūmų salėje, adresu Klevų al. 20
Renginys vyks lietuvių kalba

„Lokomotif“ – tai menininkų ir kuratorių duetas (Milda Dainovskytė ir Laurynas Skeisgiela), trejus metus veikęs Lentvario mieste. Parodų, rezidencijų ir meno edukacijų organizavimas – susitikimais grįsta praktika, kuria „Lokomotif“ jungia šiuolaikinio meno praktikas su miesto identiteto formavimo strategijomis, kvestionuoja regionų kultūros politikos siekius ir praktinį jų įgyvendinimą konkrečioje vietoje.

„Lokomotif Lentvaryje. 2019-2021“
Sudarytojai: Milda Dainovskytė ir Laurynas Skeisgiela

Dizainas: Gailė Pranckūnaitė

Tekstai: Milda Dainovskytė, Laurynas Skeisgiela, Karolina Rybačiauskaitė, dr. Arvydas Grišinas, Yates Norton, prof. dr. Marija Drėmaitė, dr. Aistė Bimbirytė-Mackevičienė

Tekstų vertimai: Alexandra Bondarev, Monika Kalinauskaitė, Jurijus Dobriakovas

Tekstų redakcija: Alexandra Bondarev

Viešieji ryšiai: Agnė Tuskevičiūtė

Nuotraukos: Laurynas Skeisgiela, Monika Jagusinskytė, Simas Sirutavičius

Leidėjas: Naujųjų medijų dizaino studija UAB „Surikatos“

Leidinio projektą dalinai remia: Lietuvos kultūros taryba

Partneriai: VšĮ Lentvario kultūros rūmai, „Six Chairs Books“, VšĮ „Artbooks“, „MB Keraitis“

Leidinys išleistas lietuvių ir anglų kalbomis

 

„Lokomotif“ informacija

Naujienos iš interneto