Prezidentas su EK Pirmininke aptarė sankcijas Rusijai

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda antradienio rytą telefonu kalbėjosi su Europos Komisijos (EK) Pirmininke Ursula von der Leyen. Pokalbio metu aptartas Europos Sąjungos (ES) sankcijų paketas Rusijai, reaguojant į Rusijos sprendimą pripažinti Ukrainoje esančias Donecko ir Luhansko „respublikas“.

Šalies vadovas teigė, kad sankcijos Rusijai turi įsigalioti nedelsiant, o jeigu vyktų karinė situacijos Ukrainoje eskalacija, – turi būti griežtinamos. Prezidento teigimu, tam, kad pavyktų sustabdyti Rusiją nuo agresyvių veiksmų, sankcijų našta turi būti nepakeliama.

„Rusijos veiksmai laužo visas tarptautines normas ir ignoruoja tarptautinę teisę. Tai yra visiškai nepriimtina, todėl atsakas turi būti itin griežtas. Tai yra momentas, kai ES turi parodyti vienybę ir ryžtą ir reaguoti priemonėmis, kurios būtų ypač skausmingos“, – sakė Prezidentas.

Šalies vadovas ES atsaką į Rusijos veiksmus pirmadienio vakarą aptarė ir su Europos Vadovų Tarybos (EVT) Pirmininku Charles‘iu Micheliu. Šiandien Briuselyje yra šaukiamas skubus COREPER posėdis, kuriame bus užbaigiamas sankcijų Rusijai paketas.

Prezidento komunikacijos grupė

Naujienos iš interneto