Lietuvių ir baltų tradicijų vakaronė „Lygiadienio belaukiant“

Net ir po didžiausios tamsos ateina šviesa, taip ir į mūsų gyvenimus po gūdžios žiemos grįžta saulės spinduliai. Pasitinkant ilgėjančias dienas ir vis dažniau pasirodančią Saulę, kviečiame visus į lietuvių ir baltų tradicijų vakaronė „Lygiadienio belaukiant“, skirtą Lietuvių kalbos dienoms minėti.

Vakaronės metu, giedant lietuvių liaudies ir baltų giesmes, stebėsime, kaip dainose besikeičiantis deivės Saulės įvaizdis atsikartoja sakmėse, pasakose ir mūsų kalboje. Per gyvą žodį stengsimės pažinti mūsų kalbos ištakas ir telkti bendruomenę. Vakaronė skirta visiems: jau giedantiems, dar tik pradedantiems niūniuoti ir vis nesiryžtantiems to padaryti. Senosios dainos dainuojasi lengvai, gaivindamos dvasią, ramindamos protą ir atpalaiduodamos jausmus.

Giesmes giedoti ir mūsų kalbą pažinti kviečia Lentvario folkloro ansamblis „Volunga“ ir lietuvių liaudies dainų kolektyvas „Klevinė“, o vakaronę ves Lentvario mėgėjų meno kolektyvų vadovė Inga Okuškienė.

Renginys vyks vasario 23 d. 18:30 val. Lentvario kultūros rūmuose (adresu: Klevų al. 20, Lentvaris). Visi vyresni nei 6 metų žiūrovai privalo viso renginio metu dėvėti ne žemesnio nei FFP2 lygio respiratorius, priglundančius prie veido ir visiškai dengiančius nosį ir burną.

Lentvario kultūros rūmų inf.

Naujienos iš interneto