Kiek kainuoja čerpinis stogas?

Norite kartą pakeitus stogą daugiau nebeskirti dėmesio jo priežiūrai ir tuo pačiu būti ramiu, kad jis tarnaus daugelį metų? Tokiu atveju tikrai vienareikšmiškai turite rinktis čerpinę dangą, kadangi ji tarnauja šimtus metų ir beveik nereikalauja jokios priežiūros.

Visada dėl stogų reikia tartis su specialistais, kurie įvertinę situaciją gali nurodyti ne tik sąmatą, tačiau ir patarti dėl labiausiai tinkamos dangos. Juk stogų dengimo sprendimai kinta priklausomai nuo būsto bei kiekvienos situacijos, kuri vertinama individualiai.

Čerpių tipas – lemia kainą

Pirmiausia reikia nuspręsti, ar Jums labiausiai tinka keramikinės čerpės, kurios dažniausiai vadinamos klasika, ar betoninės, kurios taip pat gražiai atrodo, tačiau yra ne tokios patvarios.

Betoninių kaina dažniausiai svyruoja apie 5 eurus už kvadratinį metrą, kai tuo tarpu keramikinių – apie 9 eurus. Žinoma, kainos ribos yra labai plačios. Tik svarbiausia pirkti aukštos kokybės, sertifikuotą dangą. Tik tokiu atveju ji atitiks minimas čerpių charakteristikas, kurios yra taip giriamos.

Stogo dengimo sąmata

Stogo dengimo sąmata pas skirtingus specialistus kinta. Visgi, galima išskirti pagrindinius darbus, kurie ir sudaro paslaugos kainą.

  • Stogo danga.
  • Konstrukciniai elementai.
  • Specialios sandarinimo priemonės.
  • Tvirtinimui skirtos priemonės.

Detaliau su sąmata supažindins meistras, kuris pirmiausia atlieka skaičiavimus, o tik tada, gavęs pritarimą – imasi darbų.

Ko reikia, kad stogas tarnautų ilgai?

Geros kokybės stogui, kuris tarnaus daug metų, reikalingos ir patikimos medžiagos bei patyrusios meistro rankos, kurios padės kartą dengus namui stogą – daugiau nebesukti dėl jo galvos.

Pirmiausia, žinoma, reikia nuspręsti – kurios čerpės geriausiai atitinka Jūsų poreikius, nes tipų – daug. Taip pat būtina aukštos kokybės stogo difuzinė plėvelė, atitvarai nuo paukščių, kitos smulkmenos, kurios suteikia stogui – visapusiškumo bei apsaugos. Dengiant stogą reikia rinktis tik derančias, geriausios kokybės medžiagas, kurios metų eigoje ne tik ilgai tarnaus, tačiau ir esant poreikiui – bus greitai pakeičiamos kitomis.

Gera danga ir geri meistrai yra tobulas komplektas, kuris leis džiaugtis ir tobula būsto danga. Jokio skirtumo, ar ji bus skirta gyvenamajam namui, komercinio tipo objektui – bet kokiam kitam pastatui. Kokybė egzistuoja ir ją rinktis – apsimoka labiausiai.

PR

Naujienos iš interneto