Artėjant šaltam sezonui pravartu pasirūpinti prakuromis, tačiau ką geriausia rinktis?

PR

Kai kurie mūsų sprendimai paveiks ne tik mūsų, bet ir aplinkinių gyvenimą. Tokie pagrindiniai dalykai, kaip šildymo kuro pasirinkimas (elektra, gamtinės dujos, malkos, medienos kaladėlės) yra viso to pavyzdys. Tik įsivaizduokite, jei pasirinksite netinkamą, chemiškai prisotintą ar neefektyvų kurą, tai turės neigiamos įtakos jūsų išlaidoms ir vis tiek jausis šaltis namuose, sugadinsite orą aplink jus dėl netinkamo kuro ir dūmų. Pjuvenų briketai puikus pasirinkimas, dėl to jei ieškote jų gera kaina galite užsukti ir išsirinkti.

Remiantis eksperto pateikta informacija, nenuostabu, kodėl medienos, ypač medinių blokelių, pjuvenų naudojimas šildymui populiarėja

Bendrovės atstovai nurodė penkias priežastis, kodėl medienos pjuvenos ir blokeliai  tampa vis populiaresniu pasirinkimu:

  • Dėl specialaus gamybos būdo (jie yra slopinami), briketai iš pjuvenų beveik neturi oro tarpų. Tai ne tik leidžia jiems panaudoti daugiau degimo energijos šilumos konversijai, bet ir taupo malkų saugojimo vietą. Tai du šūviai viename, nes nereikės daug vietos malkomis laikyti ir veltui švaistyti pinigų.
  • Prieš presuojant, pjuvenos yra išdžiovinamos. Dėl šios priežasties briketai gaunami itin sausi, jų nereikia papildomai džiovinti (priešingai nei malkas). Tai lemia ir didesnį jų kaitrumą. Paskaičiuota, kad sausi briketai gali būti iki 3 kartų kaitresni nei aukštos kokybės malkos. Tai reiškia, kad šildymo sezonui briketų reikia mažiau, nei reikėtų malkų.
  • Medžio briketai yra palyginti švarus kuras. Aukštos kokybės medžiui sudegus jis nesusmulkina ir išskiriama labai mažai pelenų. Todėl nebūtina dažnai valyti kieto kuro katilo, be to, jis neužsikimš kamino.
  • Šis kuras laikomas ekologišku, nes klasifikuojamas kaip atsinaujinantis kuras, galintis išlaikyti balansą. Taip yra dėl briketų, kurie dažniausiai jau yra medienos atliekos, kilmės.
  • Malkos ir pjuvenos yra pigios: vienintelė reikalinga investicija – kieto kuro katilas, kuris paprastai jau yra sumontuotas (ypač senuose namuose). Šios investicijos atsiperka maždaug per 3–5 metus, ir palyginti su gamtinėmis dujomis ar elektra, tai yra daug pigesnis būdas šildyti namus.

Todėl kiekvienas, norintis pigiai ir efektyviai šildyti būstą, turėtų rinktis medienos šaltinį. Net ir šaltuoju metų laiku galite nusipirkti medžio briketų, kad jie būtų ypač geri: nusipirkę juos galite iš karto mesti į kieto kuro katilą, kad galėtumėte mėgautis šiluma ir komfortu.

Naujienos iš interneto