Vakcinacijos „gyvosios eilės“ šeštadienį

VšĮ Lentvario ambulatorijos pastatas (Lauko g. 26, Lentvaris). Juozo Vercinkevičiaus nuotr.

Praėjusį šeštadienį, balandžio 17 d., vėl vyko prioritetinėms grupėms priklausančių Trakų rajono gyventojų skiepijimas nuo koronavirusinės infekcijos (COVID-19) „gyvųjų eilių“ principu. Norintys pasiskiepyti ir prioritetinėms grupėms priklausantys asmenys buvo kviečiami registruotis Trakų r. savivaldybės interneto svetainėje (www.trakai.lt).

Kaip pranešė „Trakų žemės“ redakcijai Trakų r. savivaldybės mero patarėja Evelina Kislych-Šochienė, šeštadienį Vaxzevria vakcina Trakuose, Lentvaryje ir Rūdiškėse buvo paskiepyta 290 asmenų. Buvo skiepijama Trakų kultūros rūmuose, Lentvario ambulatorijoje ir Rūdiškių pirminės sveikatos priežiūros centre.

Trakų r. savivaldybės administracija taip pat informavo, kad dėl Vaxzevria vakcinos trūkumo laikinai stabdoma registracija „gyvosioms eilėms“, o su visais užsiregistravusiais (net ir praeitą šeštadienį neatvykusiais) asmenimis bus susisiekta asmeniškai.

Balandžio 19 d. duomenimis, Trakų r. savivaldybėje jau yra vakcinuotas 6 671 asmuo, o 1414 asmenų paskiepyti dviem dozėmis. 500 asmenų paskiepyti Moderna vakcina, 1 630 – AstraZeneca (Vaxzevria), o Pfizer-BioNTech – 4 541 asmuo. Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos Spaudos tarnyba balandžio 16 d. pranešė, kad „padidinus vakcinacijos tempus Lietuvoje bent viena vakcinos doze jau pavyko paskiepyti 19,5 proc. visuomenės, t. y. beveik kas penktą šalies gyventoją“, o „vyresnių nei 65 metų gyventojų vakcinuota daugiau nei pusė – 53 proc.“ Balandžio 9 d. Lietuvoje buvo užfiksuotas ir vakcinavimo rekordas, tądien paskiepyta 33 000 žmonių.

Vis dėlto gyventojai ir toliau turėtų paisyti COVID-19 prevencijos rekomendacijų. Balandžio 20 d. Nacionalinis visuomenės sveikatos centras patvirtino, kad bendra epidemiologinė situacija šalyje išlieka sudėtinga ir pateikė informaciją, kad, „lyginant pastarąsias dvi savaites, beveik trečdaliu išaugo aktyvių koronavirusinės infekcijos (COVID-19 ligos) protrūkių, registruotų prekybos srityje, skaičius. Taip pat beveik penktadaliu augo ir aktyvių protrūkių gamybos sektoriuje skaičius“.

„Trakų žemės“ informacija

Juozo Vercinkevičiaus nuotr.

Naujienos iš interneto