Pagrindinę miškininkų būstinę planuojama įkurdinti šalia Vievio

Nuomojamose patalpose Vilniuje įsikūrusi Valstybinių miškų urėdija (VMU) planuoja savo pagrindinę būstinę įkurdinti Vievio seniūnijoje – buvusioje moksleivių stovykloje šalia Vievio, kuri priklausė Turto bankui ir perduota VMU Vyriausybės nutarimu. Čia nuo 2024 m. persikeltų visi centrinės administracijos darbuotojai, šiuo metu dirbantys Vilniuje ir Kaune.

Pasak VMU vadovo Valdo Kaubrės, pirmiausia reikės įvertinti, ar tikslinga renovuoti buvusioje stovykloje esančius senus, avarinės būklės pastatus, ar geriau statyti naujus. Greičiausiai bus pasirinkta statyba, nes rekonstrukcija kainuotų brangiau. Be to, ir išlaikyti modernius pastatus kainuotų pigiau. Miškingoje būstinės teritorijoje taip pat ketinama įrengti pažintinį taką, miškininkystei skirtą informacijos centrą, erdves jauniesiems miško bičiuliams.

Ieškant galimų vietų pagrindinei būstinei, buvo atlikta darbuotojų apklausa. Paaiškėjo, kad dauguma jų – net apie 80 proc. – paliktų įmonę, jeigu reikėtų kasdien važinėti į darbą iš Vilniaus ir Kauno, pavyzdžiui, į Kazlų Rūdą. Vertinant galimą vietą, buvo atsižvelgta ir į tai, kad VMU turi 26 regioninius padalinius. Pasirinktoji vieta šalia automagistralės Vilnius-Klaipėda ir kitų svarbių kelių sankirtos yra patogi su jais susisiekti.

Šaltinis – https://am.lrv.lt/lt/naujienos/pagrindine-miskininku-bustine-planuojama-ikurdinti-salia-vievio

Naujienos iš interneto