Lentvario gyventojai ruošiasi vasaros sezonui! Koks šiltnamis yra geriausias?

PR

 

Nors Lietuvos klimatas nėra pritaikytas daugeliui daržovių, tačiau tinkamas šiltnamis gali padėti užsiauginti net ir pačias jautriausias, galbūt net ir egzotiškos veislės, kurios vėliau Jus džiugins ir vėsiuoju metų laiku.

Lentvario gyventojai jau ruošiasi vasaros sezonui ir klausia ekspertų – kaip pasirinkti tinkamiausią šiltnamį? „Modelių tiek daug, o kuris yra geriausias?“- klausia vietinis.

Įsigyti šiltnamius internetu šiuo metu galite Imuperku elektroninėje prekybos vietoje.

Konsultuoja – ekspertai.

Pirmiausia reikia įvertinti – ką planuojama auginti. Tai dažniausiai lemia tinkamo šiltnamio pasirinkimą“,- argumentuoja vadybininkas, kuris siūlo įsigyti šiltnamius. Taip pat reikia įvertinti – kur bus auginami augalai: žemėse, o gal grunte? Kai kurie renkasi auginimą substrate, o kitiems atrodo, kad geriausias pasirinkimas yra hidroponika.

Taip pat dažnai pasirinkimą lemia ir vieta, kur šiltnamis bus statomas. „Geriausia, kad jo sienos būti atsuktos į rytus bei vakarus, o galas – į pietus ir šiaurę“. Tokiu atveju ne tik pavyks palaikyti tolygią temperatūrą, tačiau taip pat ir užtikrinti, kad auginami augalai gaus užtektinai saulės. Taip pat svarbu, kad greta šiltnamio nebūtų daiktų, augalų, kuriuos pašalinti dėl šio objekto bus sunku. Žinoma, trimeriai gali padėti panaikinti perteklines žoles, tačiau geriausia, kad statomoje vietoje neaugtų dideli jų kiekiai.

Pasirinkimą dažniausiai sukonkretina ir biudžetas. Visgi, šiuo metu galima rasti ne tik skirtingų modelių, tačiau ir labai įvairių kainų šiltnamius, kurie dažniausiai varijuoja savo dydžiu bei sudėtinėmis dalimis: nuo stiklo iki plėvelės.

Reikia nepamiršti, kad kartais šiltnamiuose reikalingi papildomi priedai. Tokiu atveju geriausia juos įskaičiuoti į bendrą sistemos kainą“,- pasakoja specialistas. Tai gali būti ne tik papildoma šiltnamio apšildymo sistema, tačiau taip pat ir apšvietimo, galbūt reikalingas vandens tiekimas ir kiti niuansai.

Nors daugiausia dėmesio yra skiriama šiltnamio sudėčiai, tačiau reikia nepamiršti, kad forma taip pat lemia ne tik auginamus augalus, tačiau ir gaunamą šilumos kiekį. Pavyzdžiui, kupolo forma yra viena geriausių, kadangi saulės spinduliai tolygiai pasiekia visus augalus. „Lietuvoje puikiai pasiteisina briaunuotas šiltnamis, kurio sienos yra vertikalios, tad maksimaliai išnaudojamas visas sodinimo plotas“.

Šiltnamis yra ilgametė investicija, tad verta skirti laiko arba tartis su specialistais dėl tinkamiausio pasirinkimo.

 

Naujienos iš interneto