Ekstremaliems atvejams rajone pasiruošta

Vyriausybei paskelbus karantiną visoje Lietuvos Respublikos teritorijoje, šiandien į posėdį rinkosi Trakų rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų komisija.

Posėdyje dalyvavo Trakų pirminės sveikatos priežiūros centro, Trakų ligoninės vadovai, Trakų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariato, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Vilniaus departamento Trakų skyriaus atstovai, Savivaldybės skyrių vedėjai, pavaldžių įstaigų vadovai. Jie  patikino, jog darbas įstaigose organizuojamas sklandžiai, darbuotojai yra pasirengę iškvietimams bei kokybiškam paslaugų užtikrinimui.

Nuo šio pirmadienio Trakų rajone stabdoma ir ribojama viešojo ir privataus sektoriaus veikla. Draudžiamas kultūros, laisvalaikio, pramogų, sporto įstaigų lankymas ir fizinis lankytojų aptarnavimas, sveikatinimo paslaugų centrų veikla, išskyrus individualias reabilitacijos paslaugas, kurios susijusios su gydymu. Draudžiama viešojo maitinimo įstaigų, restoranų, kavinių, barų, išskyrus, kai maistą galima išsinešti arba kitais būdais jį pristatyti gyventojams, parduotuvių, prekybos ir (arba) pramogų centrų, išskyrus maisto, veterinarijos, vaistinių ir optikos prekių pardavimą, veikla, taip pat turgaviečių, išskyrus maisto, veikla, draudžiama teikti grožio paslaugas.

Rajone nuosekliai dezinfekuojamos įstaigų patalpos, viešasis transportas.

Savivaldybėje organizuojamas darbas nuotoliniu būdu

Valstybės ir savivaldybių institucijose, įstaigose, valstybės ir savivaldybių valdomose įmonėse darbas organizuojamas ir klientai aptarnaujami nuotoliniu būdu, išskyrus atvejus, kai būtina atitinkamas funkcijas atlikti darbo vietoje. Priimtas sprendimas didžiajai daliai Savivaldybės darbuotojų – vaikus turinčių, pagyvenusio amžiaus, lėtinėmis ligomis sergančių žmonių ir tų, kurių darbas nuotoliniu būdu įmanomas – leisti dirbti iš namų. Savivaldybės skyrių vedėjai sklandžiai organizuoja nuotolinę darbuotojų veiklą – pasiskirstė užduotimis, darbo laiku skyriuose. Trakų rajono savivaldybė gyventojams ir toliau užtikrins būtinų paslaugų teikimą.

Užtikrinama vaikų priežiūra specialiųjų įstaigų darbuotojams

Ekstremali padėtis ir karantino laikotarpis intensyviausias medikams, policijos ir priešgaisrinės apsaugos darbuotojams. Mažamečius vaikus auginantiems šių tarnybų darbuotojams karantino ir ekstremalios situacijos metu Trakų rajono savivaldybėje bus užtikrinama jų vaikų priežiūra pagal ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo programas lopšelyje-darželyje „Ežerėlis“ ir Trakų pradinėje mokykloje.

Izoliavimo patalpos rajone paruoštos  

Valstybės operacijų centro rekomendacijomis rajone įrengtos kelios izoliavimo įstaigos, o jų centras išlieka Trakai. Keletas viešbučių solidariai sutiko prisidėti prie izoliavimo patalpų suteikimo. Šios patalpos skirtos kontaktą su sergančiaisiais turėjusiems, iš rizikos šalių atvykusiems žmonėms. Budi ekipažai, pasirengę nugabenti asmenis į paruoštas izoliacines patalpas. Taip pat pasirūpinta maitinimo tiekimo ir psichologinės pagalbos teikimo izoliuotiems asmenims užtikrinimu.

Lengvatos nuo karantino nukentėjusiam verslui

Bus siūlomas lengvatų paketas karantino metu nukentėjusiems verslams.

Tai yra galimybė laikinai atidėti mokesčius už komunalines paslaugas, gyventojams, netekusiems pajamų šaltinio karantino laikotarpiu, pratęsti verslo liudijimų galiojimą atitinkamam laikotarpiui, jeigu paslaugų teikimas negalimas karantino metu.

Taip pat bus siūloma galimybė laikinai atidėti žemės nuomos ar nekilnojamojo turto mokesčius už sklypus ar pastatus, kuriuose vykdoma veikla karantino metu buvo suvaržyta.

Savivaldybė pratęs savo įsipareigojimus ir leis atidėti verslo įsipareigojimų vykdymą, jei jų nebuvo įmanoma įvykdyti iki karantino paskelbimo.

Informacija dėl ekstremalios situacijos ir karantino Trakų rajone suteikiama elektroniniu paštu pagalba@trakai.lt arba telefonais:

+3705 28 48 269, Specialistas civilinei saugai

+3706 50 26 558, Savivaldybės gydytojas

+3706 98 32 006, Savivaldybės administracijos direktorius

Trakų rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius KVEDARAVIČIUS

Šaltinis – http://www.trakai.lt/naujienos/ekstremaliems-atvejams-rajone-pasiruosta/1641

Naujienos iš interneto