Lentvario biblioteka dalyvavo ,,Saugesnio interneto savaitėje 2020“

Vasario 10–15 d. Lietuvoje buvo skelbiama Saugesnio interneto savaitė, kurios metu viešosiose bibliotekose ir mokyklose vyko įvairūs renginiai ir tiesioginės interneto transliacijos saugesnio interneto temomis tiek vaikams ir jaunimui, tiek suaugusiems. Lentvario biblioteka taip pat prisijungė  prie šios pasaulinės iniciatyvos, kurios tikslas – atkreipti dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinti saugesnį, ypač vaikų ir jaunuolių, naudojimąsi internetu ir skaitmeninėmis technologijomis.

Popietės ,,Būk saugus internete“ metu kartu su Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos vienuoliktokais stebėjome ir aptarėme internetinę transliaciją – diskusiją  „Sukčiai internete: kaip apsisaugoti?“. Jaunuoliai susipažino su skaitmeninėje erdvėje esančiais pavojais, neapdairaus elgesio internete pasekmėmis. Realių situacijų pavyzdžiais ir patarimais, kaip apsisaugoti nuo įvairių sukčiavimo būdų virtualioje erdvėje, pasidalino Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Mantas Zalatorius, Lietuvos banko ir kitų bankų specialistai. Jaunimas sužinojo, kad kritiškai vertinant turinį, žinant į ką atkreipti dėmesį, galima išvengti nemalonių incidentų.

Svarbiausia – nuolatos domėtis saugaus interneto klausimais ir atkreipti dėmesį į specialistų rekomendacijas. Kiekvienas iš mūsų esame atsakingi už tai, kad internete būtų pastebėti teigiami pokyčiai. Visi kartu galime skatinti pozityvumą, būdami malonūs ir pagarbūs vieni kitiems, o skaitmeninėje erdvėje esantys pavojai priklauso nuo mūsų pačių elgesio internete. Vėliau dalyviai patikrino savo žinias atlikdami internetinį testą ,,Ar esi saugus internete?“ Visiems, kurie norėjo dar pagilinti žinias stiprinant savo saugumą internete, rekomendavome apsilankyti svetainėse www.epilietis.eu arba prisijungusi.lt ir susipažinti su ten esančia mokomąja medžiaga.

Kristina MEČKOVSKA,

Trakų viešosios bibliotekos

Lentvario filialo vedėja

Naujienos iš interneto