Kaip nustatyti verslo vertę?

PR

Pirkti verslą daugeliu atveju apsimoka kur kas labiau nei jį steigti, kadangi taip galima ne tik sumažinti laiko sąnaudas, gauti pigiau, tai ko reikia, tačiau tuo pačiu ir džiaugtis tam tikromis garantijomis, kurios užtikrina, kad verslo plėtotė yra sėkminga ir tuo pačiu galėsite džiaugtis pelnu.

Tiesa, kartais nustatyti verslo vertę yra labai sunku, tad akcijų vertinimas tapo visiškai įprasta praktika, kuria naudojasi ir tie, kurie nori pirkti konkretų verslą, ir tie, kurie planuoja savą parduoti.

Kam reikalingas vertinimas?

Vertinimo paslaugos dažniausiai reikalingos tiems, kurie taupo laiką. Taigi, puikiai tinka ir pardavėjams, ir tuo pačiu pirkėjams. Taip pat vertintojai padeda pamatyti realią verslo vertę ir tie, kurie skuba parduoti – gali tikėtis, kad greičiau sulauks ir susidomėjimo.

Kaip pačiam įvertinti verslą?

Suprantama, kad pats ryškiausias kriterijus, kuris padeda nustatyti vertę, yra pelnas. Tačiau taip jau yra, kad dažniausiai žmonės netiki parodomomis sumomis, kadangi atrodo, jog pelningas verslas nebus parduodamas. Tokiu atveju greta vertinama ir daugiau kriterijų taip tikintis jaustis ramiu, kad rastas variantas tikrai bus naudingas ir jeigu nešiandiene, tai po pusės metų bus labai pelningas.

Vertinamas ne tik pelną, tačiau taip pat ir verslo gyvavimo laiko tarpas, partneriai su kuriais yra dirbama, taip pat reputacija, kuri sklando viešai apie tam tikrą įmonę. Visa tai įvertinus galima gana tiksliai nustatyti – kokia yra tiksliausia verslo vertė.

Kurie vertintojai yra geriausi?

Akcijų vertinimas atliekamas ne vienos įmonės, tad visiškai natūralu, kad žmonėms kyla klausimas, kurie yra patys geriausi. Dažniausiai vertintojai yra pasirenkami įvertinus ir juos pačius. Siūlome apgalvoti ir susipažinti su šiais niuansais:

  • Siūlomų paslaugų kainos;
  • Reputacija apie įmones;
  • Atsiliepimai, kurie dažniausiai pateikiami internete;
  • Įvertinkite ir kokios tiksliai paslaugos bus suteiktos;
  • Žinoma – per kiek laiko jos bus suteiktos.

Pirkti verslą – geras pasirinkimas, tačiau pradėti savo verslą bus dar paprasčiau, jeigu už jį sumokėsite tiek, kiek realiai jis yra vertas.

Naujienos iš interneto