Finansų valdymo paslaugos – protingam verslui

PR

Tiek verslo kūrimo pradžioje, tiek tada, kai jis jau yra įsibėgėjęs – labai svarbu palaikyti glaudžius santykius su buhalteriais, su verslo valdymo specialistais, kurie gali užtikrint, kad judama teisinga linkme, kad mokesčiai mokami taip, kaip reikia, o auditas tik parodo, kad šis verslas – našus, teisingas ir veiksmingas.

Finansų valdymo paslaugos yra teikiamos įmonių, kurios pasirūpina, kad „due diligence“ atėjus auditui nekeltų Jums jokių rūpesčių. Finansų valdymo paslaugos apima daugelį skirtingų komponentų, tad ieškodami įmonės su kuria planuojate bendradarbiauti – kuo daugiau dėmesio skirkite detalėms ir susižinokite, kokias tiksliai paslaugas gausite.

Dažniausiai į mėnesinį mokestį įeina tokios paslaugos, kaip kad:

  • Valdymo ataskaitos, kurios padeda tikslingai suskaičiuoti ir susisteminti finansinius rodiklius.
  • Taip pat reguliariai organizuojami sąnaudų mažinimo projektai, kurių tikslas yra padėti įmonei kuo daugiau uždirbti ir tuo pačiu kuo mažiau išleisti.
  • Bene pats svarbiausias tokio tipo įmonių privalumas yra tai, kad jos padeda kur kas paprasčiau sudaryti biudžetą. Daugelis verslininkų per daug dėmesio neskiria biudžetui, kadangi orientuojasi į pelną neįvertinami išlaidų. Tam ir gelbėja finansų specialistai, kurie padeda aiškiau susidėti pliusus ir minusus bei įvertinti – kiek galima išleisti, kad pavyktų uždirbti.
  • Audito metu labai detaliai tikrinama kiekviena smulkmena, tad finansininkai gelbėja ir šiuo atveju, kadangi jie užtikrina, kad pavyks išvengti bet kokių klaidų.
  • Finansinės situacijos rodiklių analizė – dar vienas privalumas. Siūlome nepamiršti, kad kuo detaliau bus aiški situacija – tuo tiksliau žinosite, kokius sprendimus priimti, kad pavyktų uždirbti kuo daugiau.
  • Galiausiai finansų valdymo klausimai taip pat apima situacijas, kurios yra susijusios su mokesčiais. Šis etapas yra labai svarbus, kadangi mokesčiai nuolatos keičiasi, kad reikia sekti įstatymus ir tuo pačiu laikytis jų.

Kadangi tokias paslaugas teikia ne viena įmonė, suprantama, kad reikės skirti šiek tiek laiko, kol rasite pačią geriausią. Greitesnėms paieškoms siūlome įvertinti kelis kriterijus, kuriuos nurodysime žemiau.

Pirmiausia reikia išsiaiškinti, kokios tiksliai paslaugos yra teikiamos. Kaip jau minėjome – jos dažniausiai apima viską nuo A iki Ž, tačiau detalumas samdantis įmonę yra labai naudingas. Taip pat siūlome palyginti kainoraščius. Kadangi dažniausiai kiekvieną mėnesį mokamas fiksuotas mokestis – gana paprastai prižiūrėsite savo buhalteriją. Žinoma, verta skaityti atsiliepimus apie konkrečias įmones. Toli gražu ne visi linkę dalintis patirtimis apie tam tikrus finansų valdymo specialistus, kadangi baiminamasi, kad jie gali išduoti tam tikras įmonės paslaptis. Štai todėl labai svarbu dirbti tik su tais, kurie pasirašo konfidencialumo sutartį. Tokiu atveju neteks baimintis tokių dalykų ir finansininkas taps vienu artimiausiu ir reikšmingiausiu įmonės specialistu.

Naujienos iš interneto