Darbo inspekcija siūlys naują lygybės planavimo įrankį

Valstybinė darbo inspekcija darbdaviams nuo šiol rekomenduos naują lygybės planavimo priemonę www.lygybesplanai.lt. Tą susitarė Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei Valstybine darbo inspekcija.

Atlikdami įmonių patikrinimus, kaip šios užtikrina moterų ir vyrų lygias teises, inspektoriai informuos darbdavius apie lygių galimybių planavimo būtinybę ir siūlys pasinaudoti portale pateikiamais praktiniais patarimais.

„Tarnybos su partneriais sukurtame puslapyje www.lygybesplanai.lt darbdaviai ras daugybę pavyzdžių kaip užtikrinti diskriminacijos prevenciją darbo vietoje, atrinkti naujus ir išlaikyti bei motyvuoti esamus darbuotojus, susikurti įmonės ar organizacijos lygybės planą“, – puslapį pristato kontrolierė. Ten taip pat galima prisijungti prie nemokamos nuotolinių kursų programos ir mokytis kiekvienam patogiu metu. Svetainė pateikia pranešimų skaidres ir praktinių patarimų, kuriuos galima naudoti, rengiant mokymus savo įmonėse.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Eglė Radišauskienė džiaugiasi institucijų bendradarbiavimu ir tikina, kad priemonė gali būti sėkmingai taikoma visose įmonėse, kurios pagal Darbo kodeksą turi pareigą skatinti lygias galimybes praktiniais veiksmais.

„Tai gerokai palengvins Darbo kodekso nuostatos įgyvendinimą, pagal kurią darbdavys, kurio vidutinis darbuotojų skaičius yra daugiau kaip penkiasdešimt, privalo priimti ir įprastais darbovietėje būdais paskelbti lygių galimybių priemones. Iki šiol ši nuostata darbdaviams atrodė kebli, bet manau, kad nuo šiol situacija pagerės iš esmės“, – teigia viceministrė.

Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos informacija

Naujienos iš interneto