Šokių diena „Batų natos“ Lentvaryje

Balandžio 12-oji Lentvariui dovanojo jaukią saulėtą popietę. Ir nors pavasarinis vėjelis kartais visai šaltokai pūsteldavo besirenkantiems šokėjams į veidus, – smagiai ir pačiai „šokliausiai“ šventei metuose įvykti tai netapo kliūtimi!

„Batų natos“ – Tarpautinei šokių dienai skirtas renginys, kurį Lentvario kultūros rūmai organizuoja jau ne pirmus metus. Labai smagu, kad prie šios šokio meną skatinančios iniciatyvos kasmet jungiasi vis daugiau entuziastų. Šiais metais savo išradingumu ir muzikalumu mus džiugino: Lentvario pradinės mokyklos pramoginių šokių kolektyvas „Gija“/vad. L. Januškienė/, Lentvario Henriko Senkevičiaus gimnazijos šokių kolektyvas „Prąsniczka“ (jaunesniųjų ir vyresniųjų grupės) /vadovė M.Šervenina/, viešnios iš Grigiškių – „Ugnės pramoginių šokių studija“ (jaunesniųjų ir vyresniųjų grupės)/vadovė U. Goštautienė/, artistų namų „Insiti“ šokių grupė HOP /vadovė I. Citrinavičiūtė/.

Žiūrovams netikėta staigmena tapo Lentvario karate do klubo „Ritualas“/vadovas V. Golovač/ pasirodymai, kurių metu aktyviausieji šokėjai, tokiais pat susikaupusiais veidais, kaip ir karate klubo nariai, bandė atkartoti demonstruojamus kovos meno judesius, skirtus susipažinimui, pagarbos išreiškimui ir pirminei savigynai. Na, o smagią ir energijos nestokojančią renginio kulminaciją dovanojo charizmatiškasis zumbos instruktorius Patric‘as ir jo komanda „Zumba with Patrick the Crazyfrench“/vadovas P. Borja/! Treneris kaipmat visus pakėlė iš sėdimų pozicijų ir taip aktyviai išjudino, kad ne tik šypsenas, bet ir minimalų raumenukų skausmą po renginio mano išsinešė ne vienas.

Lentvario kultūros rūmų direktorė Ieva Skaistytė ir Trakų rajono savivaldybės tarybos narė Teresa Solovjova sveikino visus su Tarptautine šokių diena, džiaugėsi gausiu būriu dalyvių ir dėkojo jiems ne tik su šypsenomis veiduose, šokių ugnelėmis širdyse, bet kiekvienai šokėjų grupei įteikė ir pilnas pintinėles dovanų!

Renginio žiūrovai galėjo pasidžiaugti įvairiais šokių stiliais: pramoginiais, šiuolaikiniais, moderniais, klasika dvelkiančiais, sportuoti skatinančiais ir netgi kovos metų meistryste pasigrožėti! Nuoširdžiai dėkojame visiems dalyvavusiems,– Jūs mūsų džiaugsmas ir augantys šokio meno profesionalai!

Lentvario kultūros rūmų informacija

Naujienos iš interneto