Lentvario derliaus šventė: kūrybiška ir bendruomeniška

Ruduo… Atrodo, jog vis dažnėjantys lietūs ir vėstantys orai turėtų po truputėlį tamsinti mūsų nuotaikas ir tikėjimus. Tačiau tik ne pirmąjį spalio sekmadienį! Tik ne Lentvaryje!

photo_9273

Jau nuo pat ankstyvo ryto miestas šurmuliavo: gausybė veidų, skubantys žmonės, garsios kalbos, šūksniai ir juokas. Taip, tai jau tradicija tapusios Lentvario derliaus šventės garsai, šiais metais sukvietę rekordiškai gausią prekybininkų mugę, kuri stebino prekių gausa ir įvairove, bei ragino paragauti ir pasidžiaugti.

Šiais metais šventės metu buvo organizuotos bei įgyvendintos kelios iniciatyvos: Trakų rajono savivaldybės remiamas jaunimo projektas „Kilimų žemė“, bendruomeninė akcija – rudens kepinių stalas, Lentvario bei svečių meno mėgėjų kolektyvų koncertas ir įspūdinga Derliaus mugė.

Tradiciškai Derliaus šventė prasidėjo šventomis mišiomis Lentvario Viešpaties Apreiškimo Švč. M. Marijai bažnyčioje. Smagiai nusiteikę lentvariečiai neskubėjo namo. Mišioms pasibaigus, pasilikti miesto aikštėje juos ragino skambanti muzika, šurmuliuojantys atlikėjai bei uoslę glostantys kvapai. Gardžią arbatą dovanojo šventės rėmėjas „Etno arbata“, o karštais patiekalais vaišino šventės rėmėjas restoranas „Pilialaukis“.

Šventės dalyvius sveikino klebonas kunigas Gintaras Petronis, Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė, Lentvario seniūnas Vytas Rukšėnas ir Trakų rajono savivaldybės tarybos nariai Jelena Jočionienė, Teresa Solovjova, Vygandas Lenkauskas, Gelena Drungilienė, Nijolė Romaškienė.

Lentvariečius savo dainomis ir šokiais džiugino Lentvario liaudies dainų kolektyvas „Klevinė“, Lentvario folkloro kolektyvas „Volunga“, vadovė Inga Okuškienė, Lentvario kultūros rūmų vyresniųjų liaudiškų šokių grupė „Lendvarė“, vadovė Rimutė Blikertienė ir Lentvario vokalinis ansamblis „Landwarowianka“, vadovė Valentina Trusevič. Žiūrovai dovanojo jiems savo šypsenas ir gausius plojimus kaip nuoširdžiausią padėką atlikėjams.

Šiais metais savo gerą nuotaiką ir smagius pasirodymus žiūrovams dovanojo svečiai: Rykantų universalus daugiafunkcis centras, vadovas Dariuš Nedveckis, Aukštadvario vyresniųjų liaudiškų šokių grupė „Nava“, vadovė Rimutė Blikertienė ir Širvintų liaudiškos muzikos grupė „Noragas“, vadovė Gintarė Jakštienė. Ačiū jiems už draugystę ir bendradarbiavimą!

Liaudies išmintis – aukso verta, tad ir šį kartą ja pasinaudosime: uolus darbas kalnus verčia! Lentvario kultūros rūmai kartu su Lentvario švietimo bei ugdymo įstaigomis, jų mokiniais bei mokytojomis įgyvendino jaunimo projektą „Kilimų žemė“, į kurio veiklas kvietė įsijungti ir šventės svečius. Ir kaip džiaugėsi organizatorių akys ir širdys, matant su kokiu entuziazmu, kūrybiškumu, kaip aktyviai visi dalyvavo projekte: iš gamtinių medžiagų Derliaus šventės metu kūrė floristines – gamtines kompozicijas. Bendras didžiulis kilimas – projekto rezultatas iki šiol puošia miesto aikštę. Dėkojame šauniesiems projekto dalyviams: Lentvario kompleksinių paslaugų šeimos centrui (soc. darbuotoja Danutė Nazarovienė), Lentvario vaikų dienos centrui (vadovė Olga Ochmanienė), Lentvario Henriko Senkevičius gimnazijai (mokytoja Regina Sinkevičienė), Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijai (mokytoja Daiva Prakapaitė), Lentvario „Versmės“ gimnazijai (mokytoja Alina Novikova), Lentvario parapijos ,,Carito“ vaikų dienos centrui ,,Akimirka“ (vadovė Alina Daudienė), Trakų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Lentvario filialo kolektyvui!

Galbūt kažkas pasakys, kad nemandagu girtis, tačiau kai negali tylėti ir taip norisi pasidžiaugti žmonių iniciatyva ir geranoriškumu – tai ir netyli. Neišskirdami nė vieno gyventojo, kvietėme visus kepti rudeninius pyragus ir atsinešti juos į šventę, kad drauge galėtume pasivaišinti. Stalas lūžo nuo vaišių: pyragai, keksiukai, sausainiai, užkandėlės ir daugybė įvairių kulinarinių šedevrų džiugino šventės dalyvius ir svečius.

Mielieji, kaip gera taip pradėti lietingąjį rudens laikotarpį: su šokiais, dainomis, naminių gaminių kvapais, žaidimais – su Jumis, draugiškais ir bendruomeniškais lentvariečiais.

Šventės organizatoriai: Lentvario kultūros rūmai ir Lentvario seniūnija
Partneriai: Lentvario Viešpaties Apreiškimo Švč. M. Marijai parapija
Šventės rėmėjai: Trakų rajono savivaldybė, restoranas „Pilialaukis“, „Etno arbata“.

Lentvario kultūros rūmų informacija

Naujienos iš interneto