„Medininkų pilies žaidynės“

Rugsėjo 29–30 d. jau ketvirtą kartą Medininkų pilyje (30 km į pietryčius nuo Vilniaus) vyks gyvosios istorijos renginys „Medininkų pilies žaidynės“, kuriame istorinės rekonstrukcijos klubai demonstruos viduramžių kovas ir senovinius sportinius žaidimus. Renginį organizuoja Trakų istorijos muziejaus Medininkų pilies skyrius.

Medininku_pil_zaid_plakatas_A3_m01 m,

„Šių metų renginio naujiena – lietuviškų tradicinių imtynių (ristynių) turnyras, – pasakoja Gintautas Terleckas, Medininkų pilies skyriaus vedėjas. – Žiūrovai galės stebėti visus turnyro etapus – nuo sportininkų svėrimo ir suskirstymo į svorio kategorijas iki finalinių kovų. Turnyre rungsis profesionalūs sportininkai, kurie laikysis taisyklių, sukurtų pasinaudojant istorine medžiaga. Tai puiki proga visuomenei susipažinti su Lietuvos praeities kovinio sporto tradicija.“
Renginyje dalyvaus gyvosios istorijos klubai „Hospitalieriai“, „Pilsota“, „Pilėnai“, folkloro muzikos grupė „Girjaukis“, Lietuviškų ristynių federacija, senųjų amatų meistrai.
Renginio pavadinimas „Medininkų pilies žaidynės“ – aliuzija į sportines ir pramogines žaidynes. Renginys orientuotas į aktyvą veiklą – ne tik stebėsite, bet ir galėsite pašaudyti iš lanko ar arbaleto, pasvaidyti ietį, dalyvauti ristynėse, fechtavimo varžytuvėse ir kituose sportiniuose žaidimuose. Dėl šios priežasties geriausia apsirengti patogiai ir sportiškai.
Renginio metu galėsite aplankyti ir muziejaus ekspoziciją.
Daugiau informacijos: www.medininkaipilis.lt, www.facebook.com/Medininku.pilis

Brigita BALČYTIENĖ,
Trakų istorijos muziejaus Ryšių su visuomene ir edukacijos skyriaus vedėja

Naujienos iš interneto