Mobilusis parašas padės sutaupyti laiko ir pinigų

Foto_telefonas_TELE2

PR

Nuo liepos 1-osios Europos Sąjungoje įsigaliojo atnaujinti pasirašymo elektroninėje erdvėje reikalavimai, užtikrinantys didesnį mobilaus parašo saugumą jo naudotojams. Dėl to visi šios paslaugos vartotojai turi atsinaujinti SIM korteles.

„Mobilusis parašas yra labai patogus įrankis – naudojantis juo, dėl vieno dokumento nebereikia niekur vykti, eikvoti degalų ar laukti ilgose eilėse. Reikalus, kuriuos anksčiau tekdavo tvarkyti bankuose, „Sodroje“, Registrų centre ar kitose įstaigose, dabar galima atlikti tiesiog telefonu“, – sakė Vaida Burnickienė, „Tele2“ prekybos vadovė.

Greičiau, pigiau ir saugiau

Mobilusis parašas yra toks pat pats oficialus kaip ir įprastas. Todėl naudojantis šia paslauga, galima greitai ir niekur nevykstant atlikti bankinius pavedimus, patikrinti sąskaitos likutį, pasirašyti įvairias sutartis, registruoti išmokų, nedarbingumo, motinystės bei kitus dokumentus.

Be to, šis įrankis yra daug saugesnis ir sunkiau suklastojamas nei popierinis parašas. Mobiliojo parašo savininko tapatybė yra kiekvieną kartą patikrinama bankininkystės ar sertifikuotų registrų centrų sistemų.

Technologijų lyderės „Tele2“ klientai šia paslauga gali naudotis tik už 40 ct per mėnesį.

Svarbu iki liepos 1 d. nespėjusiems pasikeisti SIM kortelės – jos laukia salone

Daugelis „Tele2“ klientų, besinaudojančių mobiliuoju parašu, jau pasikeitė senąsias SIM korteles į saugesnes. Tačiau iki nurodyto termino tai padaryti suspėjo ne visi.

Jei esate vienas iš jų ir SIM kortelę gavote paštu, tik pamiršote ar nespėjote jos aktyvuoti iki liepos 1-osios, nuo šiol galite tai padaryti bet kuriame operatoriaus salone.

Viskas, ko reikia – su savimi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Pateikus jį konsultantas pakeis kortelę nauja, turinčia didesnį elektroninio parašo saugumą užtikrinančius eIDAS sertifikatus. Išduotos naujos kortelės su mobiliojo parašo paslauga galios 5 metus.

Tiesa, nepasikeitę SIM kortelės namuose ar salone vartotojai ir toliau galės skambinti, rašyti žinutes, naudotis mobiliuoju internetu, tačiau nebegalės naudoti mobiliojo parašo paslaugos.

Nesugaišite laiko

Pakeisti pačią kortelę, aktyvuoti naujuosius sPIN1 bei sPIN2 saugumo kodus truks vos 15 minučių. Iš karto po to galėsite prisijungti prie mobiliojo banko, atlikti mokėjimus ar kitas jums aktualias elektronines operacijas.

Suskubti pasikeisti kortelę turėtų tie mobiliojo parašo naudotojai, kurie planuoja atostogas ne Lietuvoje.

Naujienos iš interneto