Lentvariui – geros prognozės, nes jas lemia spartūs pokyčiai

Lentvaris atsinaujina ir keičiasi tiesiog akyse. Ir gali būti, kad didžiausias rajono miestas jau gana greitai taps viena iš geriausių, patogiausių vietų gyventi visoje savivaldybėje.

Merė E. Rudelienė ir Statybos, ūkio plėtros ir turto valdymo skyriaus vedėjas
R. Zviaginas su statybininkais aptarė vykstančius rekreacijos zonos prie
Graužio ežero įrengimo darbus

Miestą sparčiai keičia įgyvendinami investiciniai projektai. Šiuo metu Lentvaryje vykdoma daug statybos, rekonstrukcijos darbų, kurių bendra suma beveik 6,6 milijono eurų. Kaip vyksta rangos darbai, vietoje lankėsi ir juos apžiūrėję vertino rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė ir Statybos, ūkio plėtros ir turto valdymo skyriaus vedėjas Romualdas Zviaginas.
Darbymečiu ir akmuo kruta – taip būtų galima apibūdinti prie Graužio ežero įrengiamą rekreacijos zoną. Ūžia technika, dirba statybininkai ir jau ryškėja visos rekreacijos zonos struktūra, suskirstyta į tam tikras dalis – maudynėms, ramiam polisiui, vaikų pramogoms ar sportui. Be to, visą nemažą teritoriją raižo vaizdingi pasivaikščiojimo takai, nuo kurių atsiveria vaizdas už milijoną – į grafų Tiškevičių dvaro pilį, žavias ežero įlankas. Dalis takų jau įrengta.

Graužio ežere baigiamas įrengti tiltas darniai įsilieja į kraštovaizdį

Lyg feniksas iš pelenų kyla renovuojama Motiejaus Šimelionio gimnazija. Jos fasadas jau sutvarkytas ir glosto akį švelniomis pastelinėmis spalvomis. Dalis patalpų taip pat suremontuota, tačiau darbai vyksta labai intensyviai ir jų laukia išties nemažai. Gimnazijai teko nemažas iššūkis –atlikti renovaciją vykstant nepertraukiamam mokymo procesui, tačiau atsinaujinimo taip laukta, kad ir esantys sunkumai negąsdina. Šalia mokyklos – taip pat ilgai laukti pokyčiai: įrengiamas daugiafunkcis sporto aikštynas.

Naujasis Motiejaus Šimelionio gimnazijos fasadas akį glosto pastelinėmis spalvomis

Dar viena gera naujiena Lent­variui, kuri tampa realybe čia ir dabar – buvusio kino teatro rekonstrukcija. Palyginti nesenas, tačiau ilgus metus uždarytas ir nenaudotas pastatas pirmiausia buvo valomas. Statybininkai tvirtino, kad iš čia išgabeno kelis didelius konteinerius susikaupusio šlamšto ir šiukšlių. Darbai vyksta ir viduje, ir išorėje – jau matyti atnaujinti pamatai. Šiame pastate įsikurs kultūros rūmai bei biblioteka. Greta – dar vienas statybų objektas. Buvusių Lentvario vaikų globos namų valgyklos patalpose baigiamas įrengti socialinės globos dienos centras neįgaliesiems.
Artėja finišo tiesiosios link ir multifunkcinio sporto aikštyno įrengimo prie „Versmės“ ir Henriko Senkevičiaus gimnazijų.
„Visi šie projektai jau įgiję pagreitį ir džiugina pokyčiais. Tačiau tai dar ne viskas. Nemažai naujų projektų startuos artimiausiu metu: pokyčiai palies ir Bevardžio ežero zoną, Šeimos parką, bus tvarkoma Trumposios, Pakalnės ir Gėlių gatvių infrastruktūra, taip pat planuojami moduliniai vaikų darželių priestatai. Matau, kad gatvėse problemų netrūksta, bet jau kitą savaitę bus pasirašoma darbų sutartis su rangovais, kurie jas ims tvarkyti“, – sakė merė Edita Rudelienė.

Trakų rajono savivaldybės informacija
Sigitos Nemeikaitės nuotr.

Naujienos iš interneto