Trakų Salos pilyje – šventinis spektaklis „Prašau, mylėkit mano Lietuvą“

Vasario 16 d., penktadienį, 12 val. Trakų Salos pilyje vyks Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos Talentų klubo muzikinis spektaklis „Prašau, mylėkit mano Lietuvą“. Spektaklis skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui. Režisierė ir siužeto autorė – Violeta Serbintienė. Renginį organizuoja Trakų istorijos muziejus ir Naujosios Akmenės Ramučių gimnazija.

plakatas laikrasciui1hjkl;

„Žiūrėdama į savo vaikus scenoje, matau juose tuos pačius vyrus ir moteris, kurie kovojo už Lietuvos nepriklausomybę, tą patį ryžtą, – sako V. Serbintienė. – Jiems tai ne tik spektaklis, tai meilės Lietuvai išraiška. Negali likti abejingas, kai matai jų degančias akis, iš širdies trykštančią meilę ir padėką tiems, kurie kovojo dėl laisvės.“

Muzikinis spektaklis „Prašau, mylėkit mano Lietuvą“ pastatytas 2014 metais. Po metų respublikiniame teatrų konkurse „Šimtakojis“ spektaklis tapo laureatu ir iki šiol keliauja po Lietuvą: rodytas kelete miestų, LR Seime, Prezidentūroje, koncertų salėje „Compensa“. Atlikėjai – Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos Talentų klubo buvę ir esami mokiniai. Miuziklas tapo unikaliu, nes dalis mokinių jau studentai, bet vis tiek kasmet susitinka šiuo spektakliu kartu paminėti Laisvės dienas – Vasario 16-ąją ir Kovo 11-ąją.

Spektaklio „Prašau, mylėkit mano Lietuvą“ siužetas nukelia į vienos klasės gyvenimą sovietinės okupacijos metais. Mokiniai patiria sovietinių laikų ir laisvos Lietuvos virsmą. Jame – slaptas Trispalvės iškėlimas ant mokyklos stogo, Romo Kalantos susideginimas, hipių istorija, meilės išgyvenimai ir ryžtas siekti Lietuvos laisvės. Naudojama grupės „Pink Floyd“, Peter’io Cincotti’o ir miuziklo „Les miserables“ muzika.

Maloniai kviečiame aplankyti ir Trakų salos pilyje veikiančią parodą „Lietuvos laisvės kūrėjai“, skirtą   asmenybėms,  puoselėjusioms Lietuvos valstybingumo ir laisvės idėjas, bei sudalyvauti šiai parodai parengtame edukaciniame užsiėmime.

Daugiau informacijos: www.trakaimuziejus.lt.

Spektaklis ir įėjimas į Trakų Salos pilį – nemokami.

Brigita Balčytienė,

Trakų istorijos muziejus

Ryšių su visuomene ir edukacijos skyriaus vedėja

Naujienos iš interneto