MALONU AKIAI, GERA ŠIRDŽIAI

IMGP4780

Taip pasakytų kiekvienas, užsukęs į Lentvario pradinę mokyklą, kaip ir kiekvieną ugdymo įstaigą, laukiančią šv. Kalėdų ir Naujųjų metų.

Užsukime ir mes.

IMGP4768

Tik atvėrus duris, pasitinka daugiau nei dviejų metrų sienos vitražas su besipuikuojačiu užrašu – 2018 ir jį saugančiais 365 seniais besmegeniais – svarbiausių žiemos švenčių ir pačios žiemos simboliais. Kad būtų saugiau, juos dešinėje laiptų pusėje prižiūri Senis Besmegenis su anūkėliu Besmegeniuku. Jie sniego spalvos ir pagaminti iš 800 vienkartinių puodukų. Ypač puikiai atrodo apšviesti įvairiomis šviesomis: tada jie lyg ir persirengia. Mada yra mada.

IMGP4774

Atsisuki į langus, o jie papuošti karpiniais: juose Trakų pilis – tautos senovės ir didybės simbolis. Pilis, snaigių apsupta ir vėliavų bei žaliaskarių saugoma, ne tik artėjančių švenčių, bet ir Lietuvos šimtmečio laukia…

Belipantį laiptais, lydi sienos dydžio medžiai, kurių šakos keičia savo aprangą, priklausomai nuo metų laiko: dabar, žiemą, šermukšnių uogom pasipuošusios, o visada – čia ,,gyvena” mokslo ir švietimo deivės – pelėdos. Pasak kūrėjų, medis – mokyklos bendruomenė – vaikai, tėvai, mokytojai.

IMGP4777

Na, o koridoriuose Kalėdų ir Naujųjų laukia miško pažiba – eglutės, apraizgytos gausybe karpinių.

Be abejo, visa tai nenukrito iš dangaus… O iš kur? Iš mokyklos direktorės pavaduotojos ugdymui Editos Stražnickienės ir Neformaliojo ugdymo organizatorės Žydrės Sartanavičienės idėjų, minčių, vizijų.
Daugeliui jų realizuotis padėjo inovatyvios ir veržlios mokytojos Saulena Jakaitytė, Danguolė Dalinkevičienė, Simona Zdanavičiūtė bei mokiniai.

Alfonsas KAIRYS, Lietuvos žurnalistų sąjungos narys

Naujienos iš interneto