Kalėdų žvaigždės sužibo virš Lentvario

3

Visą Lietuvą jau apėmusi šventiško laukimo nuotaika neaplenkė ir Lentvario. Gruodžio 8 – osios vakare daugybė lentvariečių susirinko pažymėti smagiausio metų laiko pradžios Bažnyčios gatvėje, kurią jau kelinti metai iš eilės papuošė aukšta Kalėdų eglė. O kokia gi Kalėdų eglė be gruodžio vakarus praskaidrinančios šviesos šakose?

1

Lentvario kultūros rūmų surengtoje įžiebimo šventėje padovanoti šviesos mūsų miesto eglei prašėme Kalėdų žvaigždžių. Mainais už tai žvaigždėms aukštumose ir susirinkusiems žmonėms, paraginti renginio vedėjų – Kalėdų elfų, Lentvario vaikai dovanojo šventiškas dainas. Du muzikos mokytojo Edvardo Mogilnickio vadovaujami kolektyvai – Lentvario pradinės mokyklos „Pop choras“ ir Henriko Senkevičiaus gimnazijos „Kolorowe nutki“ – visą aikštę pripildė vaikiško Kalėdų džiaugsmo. Visiems susirinkusiems suaugusiems ir vaikams gražių švenčių palinkėjo į šventę susirinkę svečiai – Lentvario parapijos klebonas Gintaras Petronis, Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė, Seimo narys Jonas Liesys, merės pavaduotoja Marija Puč, Trakų rajono savivaldybės tarybos narė Teresa Solovjova, Trakų rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Kvedaravičius, savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Agata Mankeliūnienė, Ekonominės analizės, finansų ir biudžeto skyriaus vedėja Danė Rudelienė, Trakų seniūnas Kęstutis Vilkauskas ir, žinoma, Lentvario seniūnas Vytas Rukšėnas, kuris su visa seniūnijos komanda rūpinosi, kad Lentvario miestą džiugintų puošni eglė su kalėdinėmis dekoracijomis. Taip pat šventės metu Lentvario kultūros rūmų direktorė Ieva Skaistytė merei Editai Rudelienei perdavė lentvariečių suaukotas lėšas merės globojamai akcijai „Su Kalėdų dvasia dovanokime vaikams grožį, gėrį ir šypsenas“. Šios tradicinio, gruodžio 3 d. vykusio koncerto „Gerumo spindulėliai“ metu surinktos lėšos bus skirtos sunkiau gyvenančiose šeimose augančių vaikų poreikiams.

2

Po sveikinimų ir vaikų dainų lentvariečiams pavyko prikalbinti žvaigždžių šviesą nusileisti į mūsų miestą – su Kalėdų elfų, merės ir seniūno iššautu konfeti debesėliu įsižiebė eglė, atsiskleisdama visu gražumu. Nušvitus eglei, tuoj pat nušvito ir dangus, į kurį šovė įvairiaspalviai fejerverkai.

4

Prie įžiebtos eglės toliau skambėjo muzika, tik šį kartą – jau atliekama žymaus dainininko Egidijaus Sipavičiaus. Lentvariečiai, o ypač – moteriškoji jų pusė, mielai pritarė atlikėjui savo balsais, traukdami pažįstamas džiazo melodijas. Su jomis ir pasibaigė šventė, bet ne visi lentvariečiai namo penktadienio vakarą skubėjo – vieni iš čia pat stovėjusių mugės prekeivių pirko kalėdinius meduolius ir kitus skanumynus, kiti su šeimomis ir draugais fotografavosi prie eglės ir didžiulių lemputėmis padabintų burbulų.

5

Lentvario kultūros rūmai dėkoja visiems, buvusiems kartu įžiebiant eglę – linkime Jums iki pat švenčių išsaugoti tą vakarą ore tvyrojusią pakilią nuotaiką, o jei dar nematėte Lentvario kalėdų eglės, būtinai ją aplankykite snieguotą vakarą. Už tai, kad galėjome surengti šią šventę, nuoširdžiai dėkojame jos rėmėjams – Trakų rajono savivaldybei, įmonėms „Brantas“, „Amalva“, „Retal“, „Rumida“, „Zenipa“, „Statybų bazė“, „Tuklė“, „Elektros pasaulis“, „Solė“ ir „Senoji kibininė“, o taip pat ir partneriams – Lentvario seniūnijai, Lentvario parapijai bei Trakų kultūros rūmams.

Lentvario kultūros rūmų informacija

Naujienos iš interneto