Stasio Keršio medžio darbų paroda „Miško pasaka“ Lentvario kultūros rūmuose

Ieva skaistytė Teresa Solovjova Stasys Keršys (darbų autorius)

Stasio Keršio medžio darbų parodos „Miško pasaka“ atidarymas įvyko penktadienį Lentvario kultūros rūmuose. Parodos atidaryme susirinkusius smalsuolius lentvariečius pasveikino Trakų rajono savivaldybės tarybos narė Teresa Solovjova, pagarbių, šiltų žodžių negailėjo Lentvario kultūros rūmų direktorė Ieva Skaistytė.

2

Darbų autorius pribloškė išradingais kūriniais – sukurtomis įspūdingomis skulptūromis iš paprasčiausių medžio šakų. Pomėgis dirbti su medžiu atsirado prieš kelioliką metų, kai Stasiui parvykus į tėviškę pagailo medžių, kuriuos buvo planuojama iškirsti – tuomet jis nutarė imti žmonėms savaip rodyti miško grožį. Jo kūriniai gimsta ir iš išmestų medžių gabalų, malkoms supjaustytų šakų. Anot autoriaus, šis darbas reikalauja daug kantrybės ir tikslumo – iš pažiūros paprastas medis gali būti labai įnoringa medžiaga. Reikia ir laiko: darbas užtrunka nuo savaitės iki poros mėnesių. Dažniausiai naudojamas kietesnis medis – obelis, ąžuolas, uosis, mėgstamos neįprastų formų medžių ataugos, kurios kartais pačios padiktuoja būsimą kūrinį savo panašumu į kokį nors objektą ar gyvūną.

1

Pagamintos iš medžio šakų skulptūros negali egzistuoti amžinai, nes medis džiūsta, skeldėja, sunyksta. Tačiau autorius žavisi natūraliu medžio šakų grožiu, jaučia artimą ryšį su gamta, savo darbais rodo pagarbą ir padėką jai. Stasys kviečia bendruomenę susipažinti su gyvenamoje aplinkoje augančiais medžiais, domėtis jų svarba mūsų kasdieniniame gyvenime.

Paroda veiks iki gruodžio 4 dienos. Maloniai kviečiame apsilankyti!

4

Lentvario kultūros rūmų informacija

Naujienos iš interneto