Šiemet Trakų ligoninėje pasaulį išvydo šimtasis naujagimis

Jaunieji tėveliai Karolina Matijevskaja ir Lukas Meškauskas susilaukė sūnaus, kuris šiemet tapo šimtuoju naujagimiu, gimusiu Trakų ligoninėje

Šią savaitę Trakų ligoninės Akušerijos-ginekologijos skyriuje gimė šimtasis naujagimis. Kūdikio motina yra aštuoniolikametė Karolina Matijevskaja iš Pylimų kaimo (Elektrėnų savivaldybė), o tėvas – Lukas Meškauskas sugrįžo iš Didžiosios Britanijos. Dvidešimt vienerių metų vaikinas buvo išvykęs laikinai uždarbiauti, o dabar grįžo į Lietuvą ir džiaugiasi gimusiu sūnumi. Paklaustas apie ateities planus, jaunuolis tikino, kad kol kas neplanuoja su šeima emigruoti, nes jam maloniau yra gyventi Lietuvoje, bet apgailestavo, kad gimtinėje sunku rasti darbą. Lukas turi brolį ir seserį. Brolis Ernestas taip pat yra išvykęs į Didžiąją Britaniją, o sesuo Ieva šiuo metu studijuoja Vilniuje.

Pakalbintos Akušerijos-ginekologijos skyriaus vedėja Vilija Variakojienė ir vyresnioji slaugos administratorė Regina Jankauskienė džiaugiasi, kad po praėjusiais metais atliktos rekonstrukcijos atnaujintas skyrius sulaukia vis daugiau gimdyvių, nes čia sudarytos palankiausios, geriausių užsienio šalių ligoninių standartus atitinkančios sąlygos. Yra dvi gimdyklos, viena iš jų – su vonia. Visos aštuonios gimdyvėms skirtos palatos yra vienutės. Palatoje gali kartu būti ir nakvoti šeimos nariai. Į jų skyrių gimdyti atvyksta gimdyvės ne tik iš Trakų rajono, bet ir iš Vilniaus miesto, Šalčininkų rajono, Elektrėnų, Druskininkų savivaldybių, buvo atvykusių net ir iš Latvijos.
Pasak Vilijos Variakojienės, anksčiau jų skyriuje gimdavo apie 500 naujagimių, tik praėjusiais metais, dėl atliekamų rekonstrukcijos darbų, gimdymų skaičius buvo mažesnis. Dabar Trakų ligoninės Akušerijos-ginekologijos skyrius vis labiau populiarėja. Trakų ligoninės direktorius Antanas Česnulevičius Trakų rajono laikraščiui „Trakų žemė“ sakė, kad pernai Akušerijos-ginekologijos skyrius buvo rekonstruotas pagal Šveicarijos konfederacijos bendradarbiavimo programą. Specialistų vertinimu, tai – vienas moderniausių tokių skyrių visoje Lietuvoje.
Galime pasidžiaugti, kad dabar Trakuose naujagimiai į pasaulį ateina gražiose, jaukiose patalpose su modernia įranga ir tikimės, kad mažylių skaičius tik didės.

Trakų ligoninės Akušerijos-ginekologijos skyriaus gydytojai: (iš kairės) vyresnioji slaugos administratorė Regina Jankauskienė, skyriaus vedėja Vilija Variakojienė, gyd. akušeris-ginekologas Nemunas Glinskis, gyd. akušerė-ginekologė Jolanta Rimkienė, VšĮ Trakų ligoninės direktorius Antanas Česnulevičius, gyd. neonatologė Albina Našliūnienė

Kęstutis PETKŪNAS
Autoriaus nuotr.

Šaltinis – http://www.traku-zeme.lt/siemet-traku-ligonineje-pasauli-isvydo-simtasis-naujagimis/.

Naujienos iš interneto